• Beekdaelen - Nuth

    Turboverkeersplein biedt oplossing

    Turboverkeersplein

De Buitenring start of eindigt als het ware in de gemeente Nuth vanwege de aansluiting op de A76. Om de A76 op de Buitenring te laten aansluiten, wordt hier een turboverkeersplein gebouwd. Deze grote rotonde wordt als het ware de 'poort naar Parkstad'.

Turboverkeersplein ontziet Bronnenbos en bedrijventerrein

De aansluiting van de A76 op de Buitenring in Nuth is een belangrijke aansluiting. Deze aansluiting zorgt ervoor dat het verkeer van buiten Parkstad vanaf de snelweg de andere Parkstadgemeenten snel en gemakkelijk kan bereiken. Deze aansluiting wordt als het ware ‘de poort naar Parkstad’. Als aansluitingsvorm is hier voor een turboverkeersplein gekozen. Het verkeer naar Heerlen rijdt verder over de A76 onder het turboverkeersplein door. Het verkeer dat een andere richting op wil, kiest een rijstrook naar het zes meter boven de A76 gelegen turboverkeersplein.  Voor en op de rotonde zorgen wij voor goede en tijdige bewegwijzering. Op en voorafgaand aan de rotonde zorgen verkeerslichten voor een snelle doorstroom van het verkeer.

Het turboverkeersplein is een rotonde welke 120.000 motorvoertuigen per etmaal kan verwerken, maar relatief weinig plaats inneemt. Daardoor worden de vlakbij de A76 gelegen Bronnenbos en het bedrijventerrein De Horsel nauwelijks aangetast.

Het turboverkeersplein wordt boven de A76 aangelegd, iets ten zuiden van Kasteel Reijmersbeek. Dit is tussen de huidige afrit Schinnen en afrit Nuth in. Hiermee worden deze op- en afritten van Nuth én van Schinnen overbodig. Beide op- en afritten zullen daarom na aanleg van de Buitenring verdwijnen. Ook het bedrijventerrein De Horsel wordt hier op de Buitenring aangesloten. 

Neem een kijkje op het tracé van de Buitenring

Klik hier voor de visualisatie van de Buitenring. 

Downloads

Omschrijving Download Format Bestandsgrootte
Turboverkeersplein Nuth PNG 14,9 MB
Nieuwe toe- en afritten A76 PNG 3,6 MB
Factsheet aansluiting Buitenring op A76 PDF 13,5 MB

Ik heb een vraag, idee of klacht

Bel het Serviceloket Provincie via

Veelgestelde vragen

Om de nieuwe toerit vanuit de Buitenring naar de A76 te kunnen bouwen, is sinds 10 april 2018 afrit 4 Schinnen komende vanuit zuiden/Heerlen afgesloten. De huidige afgesloten toerit 4 Schinnen richting zuiden/Heerlen blijft afgesloten. Het verkeer wordt met behulp van gele borden omgeleid via afrit 2 Geleen-Beek en vervolgens A76 toerit 2 Geleen-Beek richting zuiden.

Zie onderaan de pagina bij Downloads het bestand “Afsluiting huidige toe- en afrit Schinnen".