EVENEMENT

Buitenring spektakel

Zondag 1 september 2019

De openingsmanifestatie van de Buitenring, de 26 kilometer lange ringweg tussen Beekdaelen, Brunssum, Landgraaf, Kerkrade en Heerlen, vindt plaats op zondag 1 september met een voorstelling van Toneelgroep Maastricht. De voorstelling is te zien op de Aansluiting van de Buitenring op de A76 bij Nuth. Aansluitend is de officiële openingshandeling van de Buitenring.

De theatrale invulling van de voorstelling is in handen van artistiek leider van Toneelgroep Maastricht Servé Hermans. Toeschouwers worden als tijdreizigers meegenomen in de wereld van fluisterasfalt, Romeinse reuzen, carnavalsoptochten en heel veel voertuigen. Een bonte stoet met onder andere actrice Judith Pol en sopraan Fenna Ograjensek trekt voorbij. De tekst van de voorstelling is geschreven door Wiel Beijer. Het wordt volgens verantwoordelijk gedeputeerde Eric Geurts een waar spektakelstuk. De voorstelling is tevens de afsluiting van het Festival Cultura Nova. 

Openingsmanifestatie

Aanmelden

Wilt u bij dit spektakel aanwezig zijn? 

Aanmelden is verplicht. Helaas is de voorstelling uitverkocht. U kunt zich wel inschrijven op de wachtlijst. Dat kan hier.

Wanneer
Zondagavond 1 september 2019

Hoe laat
Van 19:00 uur tot 20.00 uur.
Aansluitend vindt de openingsmanifestatie plaats.

Waar
Bij het turboverkeersplein in Nuth

 

 

 

 

 

 

In de waan van de dag, kan ik soms even een tijdreisje maken.
Bart Moonen - Archeoloog

Al zo’n 6 jaar ben ik bij het project Buitenring betrokken als contactpersoon voor de provinciale bevoegd gezag taken archeologie. Op het moment dat ik instapte begon ook de aanleg van de eerste wegvakken. Je kunt op papier heel veel geregeld hebben, maar er kan tijdens de uitvoering toch veel mis gaan. Archeologie is heel kwetsbaar en een graafmachine kan in een paar tellen een hele vindplaats vernietigen. Goede samenwerking met het projectbureau en de aannemer is dan cruciaal. Daarvoor is begrip voor elkaars belangen nodig en vertrouwen.

Ik doe dit werk vooral vanuit de liefde voor de archeologie. Archeologische verhalen kunnen een enorme verrijking zijn. Archeologische verhalen bieden je de mogelijkheid om je te verplaatsen in het leven van één van je verre voorouders, in een andere tijd, maar op dezelfde plek als waar jij je nu bevindt. Door dit werk kan ik die verhalen veiligstellen en kom ik er zelfs steeds mee in aanraking. Dus in de waan van de dag, kan ik soms even een tijdreisje maken.

Buitenring spektakel "uitverkocht"

De openingsmanifestatie van de Buitenring op zondag 1 september met een voorstelling van Toneelgroep Maastricht is “uitverkocht”. Inmiddels zijn alle 3500 plaatsen bezet. Wie niet aanwezig kan zijn, kan de voorstelling via L1 volgen.

Organisatie

De openingsmanifestatie van de Buitenring wordt georganiseerd door de Provincie Limburg, Stadsregio Parkstad Limburg, Rijkswaterstaat, Toneelgroep Maastricht, Cultura Nova en IBA Parkstad.

Contact en meer informatie

Heeft u vragen of wilt u graag meer informatie, mail ons gerust!