• Heerlen

    Aanpassing Akerstraat Noord

In Hoensbroek haalt de Buitenring straks veel verkeer weg van de Randweg, wat de leefbaarheid in de wijken Mariagewanden en Mariarade verbetert. Ook zal veel verkeer dat nu nog over de Patersweg richting de snelweg in Nuth rijdt, straks gebruikmaken van de Buitenring. Daardoor gaat het verkeer op de Patersweg afnemen. Dit geldt ook voor veel verkeer dat nu gebruikmaakt van de Trichterweg (in Brunssum). Daarom wordt de kruising Akerstraat Noord aangepast aan de nieuwe verkeerssituatie.

Kruising Akerstraat Noord

De kruising Akerstraat Noord met de Patersweg en met de Trichterweg in Hoensbroek, wordt aangepast aan de nieuwe situatie mét de Buitenring. Het verkeer dat naar de snelweg A76 in Nuth wilt, maakt dan gebruik van de Buitenring door deze weg bij de aansluiting op de Allée op te rijden. Het kruispunt wordt daarom helemaal opnieuw ingericht met, net als nu, verkeerslichten. Hierbij wordt extra rekening gehouden met de veiligheid van de schoolgaande jeugd die van en naar het St. Janscollege aan de Patersweg gaat.

Renovatie aanpassing Akerstraat Noord

De regie voor de aanpassing van de Akerstraat Noord ligt bij de gemeente Heerlen. Kijk op www.heerlen.nl voor meer informatie. 

Neem een kijkje op het tracé van de Buitenring

Klik hier voor de visualisatie van de Buitenring. 

Ik heb een vraag, idee of klacht

Bel ons Serviceloket via telefoonnummer