Filter op werkzaamheden en periode

  Selecteer welke werkzaamheden je wilt bekijken. Klik op een icoontje op de kaart voor meer informatie.


  Werkzaamheden

  Kies gemeente

  Kies periode:

  Controleer voor vertrek altijd de werkzaamheden bij u in de buurt

  Gemeente Kerkrade

  In de gemeente Kerkrade volgt de Buitenring grotendeels de route van de bestaande wegen, namelijk de Dentgenbachweg en de Hamstraat. Deze wegen worden hiervoor aangepast. Tussen deze wegen in gaat de Buitenring door het Vauputsdal. De Buitenring grenst in Kerkrade aan de wijken Eygelshoven, Kaalheide,de Gracht én aan de twee bedrijventerreinen Dentgenbach en Willem Sophia.

  Dentgenbachweg wordt Buitenring

  Deelproject Dentgenbachweg

  In de gemeente Kerkrade volgt de Buitenring grotendeels de route van de bestaande wegen zoals de N300 - de Hamstraat - en in het noordelijk deel de Dentgenbachweg. Daarom gaan we de Dentgenbachweg verbreden. De weg wordt omgebouwd tot een weg met één rijbaan per richting, met voor iedere rijbaan twee rijstroken. De rijbanen worden gescheiden door een groene tussenberm.

  Meer informatie

  Hamstraat transformeert tot Buitenring

  Deelproject Hamstraat

  In de gemeente Kerkrade zorgt de Buitenring voor een snelle en gemakkelijke bereikbaarheid van de industrieterreinen en GaiaZOO. Behalve dat een gemakkelijke en snelle bereikbaarheid goed is voor de economie, zorgt het ook voor minder verkeersoverlast in de woonstraten. Om dit mogelijk te maken, volgt de Buitenring in Kerkrade grotendeels de route van de bestaande wegen. Dit zijn de Dentgenbachweg en in het zuidelijk deel de N300, oftewel de Hamstraat.

  Meer informatie

  Direct naar GaiaZOO

  Deelproject GaiaZOO

  De Buitenring grenst in Kerkrade behalve aan bedrijventerreinen ook aan GaiaZOO. Bij GaiaZOO krijgt de Buitenring net ten noorden van de Kerkradersteenweg een volledige en directe aansluiting op de gemeentelijke wegen. De op- en afritten worden met twee rotondes aangesloten op de nieuwe parallelweg Dentgenbachweg en de Kerkradersteenweg.

  Meer informatie

  Aansluiting bij de Hopel

  Deelproject de Hopel

  Bij de Hopel in Kerkrade komt een volledige aansluiting op de Buitenring. De op- en afritten worden met twee rotondes aangesloten op de Mensheggerweg en de Dentgenbachweg. Deze rotondes zorgen ervoor dat het verkeer goed kan doorstromen. Om ruimte te maken voor deze aansluiting wordt de Mensheggerweg gedeeltelijk naar het zuiden verlegd. De Mensheggerweg gaat straks met een viaduct over de Buitenring heen. Zo kan het lokale verkeer ongehinderd en veilig zijn weg vervolgen.

  Meer informatie

  Landschappelijke inpassing Vauputsdal

  Deelproject Vauputsdal

  In de gemeente Kerkrade, tussen de Dentgenbachweg en de Hamstraat, gaat de Buitenring door het Vauputsdal. Er worden maatregelen genomen om de Buitenring goed landschappelijk in te passen in het dal. In het noordelijk deel van het Vauputsdal komt de weg verdiept te liggen ter hoogte van de Vloedgraaf verhoogd. Zo kan de Buitenring met behulp van een viaduct over de Vloedgraaf heen. Daarnaast komen langs de westzijde - waar de Buitenring omhoog getild wordt - geluidschermen.

  Meer informatie
  • Geen werkzaamheden die vandaag aanvangen
  • Geen werkzaamheden die komende week aanvangen