• Kerkrade

    Direct naar GaiaZOO

De Buitenring grenst in Kerkrade behalve aan bedrijventerreinen ook aan GaiaZOO. Bij GaiaZOO krijgt de Buitenring net ten noorden van de Kerkradersteenweg een volledige en directe aansluiting op de gemeentelijke wegen. De op- en afritten worden met twee rotondes aangesloten op de nieuwe parallelweg Dentgenbachweg en de Kerkradersteenweg.

Op- en afritten op voormalige parkeerplaats

Een deel van de nieuwe op- en afrit bij GaiaZOO komt op het voormalige parkeerterrein van GaiaZOO. Om voldoende parkeerplaatsen te houden, wordt het parkeerterrein aan de oostzijde uitgebreid met extra parkeerruimte. Door de op- en afrit bij GaiaZOO zal de parkeerplaats van GaiaZOO rechtsreeks op de Buitenring aangesloten worden. Bezoekers van GaiaZOO moesten eerst dwars door de woonstraten van Kerkrade rijden. Voortaan kunnen zij de dierentuin een stuk sneller en gemakkelijker bereiken via de Buitenring. Voor bewoners van Kerkrade betekent dit minder sluipverkeer door hun woonstraten, wat veiliger en rustiger is. Overigens zal niet alleen GaiaZOO maar bijvoorbeeld ook Continium Discovery Centre en de bedrijventerreinen dankzij deze aansluiting gemakkelijker bereikbaar zijn.

Verdiepte Buitenring door Kerkrade

Omdat de Buitenring ter hoogte van GaiaZOO de Kerkradersteenweg moet kruisen, komt de Buitenring hier verdiept te liggen. Hiervoor gaan we op deze plek een nieuw viaduct bouwen zodat het verkeer op de Kerkradersteenweg geen last ondervindt van de Buitenring.

Neem een kijkje op het tracé van de Buitenring

Klik hier voor de visualisatie van de Buitenring. 

Ik heb een vraag, idee of klacht

Bel ons Serviceloket via telefoonnummer

Veelgestelde vragen

Vanwege de afsluiting op de Kaalheider- en Kerkradersteenweg rijden de bussen van Veolia tijdelijk om in Kerkrade. De bussen komen echter nog steeds in de buurt van GaiaZOO. Het beste kunt u uitstappen bij  de bushalte op de Kerkradersteenweg, gelegen op de hoek bij de Hammolenweg vlak voor het spoorviaduct. Vandaar uit kunt u vervolgens de Kerkradersteenweg omhoog lopen naar de zij-ingang van GaiaZOO, eveneens gelegen aan de Kerkradersteenweg. Deze wandeling duurt slechts 5 minuten.

Vanaf 1 oktober wordt de omleidingsroute langs GaiaZOO in gebruik genomen. Voetgangers vanuit Terwinselen kunnen dan het beste lopen via het fiets- en voetpad achter de volkstuinen dat naar de voormalige houten Gaiabrug ging. Vanaf dat punt kunt u ter hoogte van het werkterrein naar links en vervolgens via het gescheiden fietspad van de gele omleidingsroute (bypass) uw weg vervolgen naar GaiaZOO. Ter hoogte van de nieuwe rotonde bij GaiaZOO kunt u uw weg vervolgen via een separaat voetpad. Een andere alternatieve route is via de Tunnelweg en vervolgens de gele omleidingsroute. Voetgangers zullen dan wel op het fietspad moeten lopen aangezien er geen separaat voetpad is langs de Tunnelweg en de omleidingsroute. Klik hier voor de tekening. 

 

Dit heeft te maken met de aansluitingen op de gemeentelijke wegen en andere viaducten.

Meer informatie over de afsluiting Kerkradersteenweg?