Filter op werkzaamheden en periode

  Selecteer welke werkzaamheden je wilt bekijken. Klik op een icoontje op de kaart voor meer informatie.


  Werkzaamheden

  Kies gemeente

  Kies periode:

  Controleer voor vertrek altijd de werkzaamheden bij u in de buurt

  Gemeente Landgraaf

  Ook in Landgraaf werken we met de Buitenring aan een betere bereikbaarheid van alle Parkstadgemeentes. Daarom gaan we hier de huidige provinciale weg N299 ombouwen tot Buitenring. We maken deze weg breder, net als de viaducten waar de nieuwe Buitenring overheen zal gaan. Ook komen er meer en betere aansluitingen op diverse andere wegen, waardoor er straks minder verkeer door de woonkernen zal rijden. De Buitenring grenst hier aan de wijken Abdissenbosch, Nieuwenhagen en Waubach. Om het geluid voor de omwonenden zoveel mogelijk te beperken, kiezen we waar dat kan voor geluidswerende oplossingen zoals geluidsschermen, een hoge geluidwerende wal van aarde en geluidsarm asfalt.

  Snellere verbinding Hoogstraat

  Deelproject Hoogstraat

  In Landgraaf kunt u via de Buitenring vanaf de Hoogstraat eenvoudig rechtstreeks naar en van Kerkrade en Brunssum rijden. De op- en afritten van de Buitenring worden op een veilige manier aangesloten op de Hoogstraat dankzij twee kruispunten met verkeerslichten.

  Meer informatie

  Via twee rotondes van de Reeweg naar de Buitenring

  Deelproject Reeweg

  De Buitenring werkt aan een betere bereikbaarheid van Parkstad, Duitsland en de vele bedrijventerreinen. In Landgraaf wordt de huidige provinciale weg N299 omgebouwd tot Buitenring. Deze gaat straks met een nieuw te bouwen viaduct over de Reeweg heen. De Reeweg krijgt op- en afritten naar de Buitenring. De rotondes aan het einde van die op- en afritten wikkelen het verkeer op een veilige manieraf. Om deze aansluiting te kunnen maken, wordt de Reeweg ter hoogte van de Buitenring gedeeltelijk naar het noorden verlegd.

  Meer informatie

  De Toeristenweg schuift op

  Deelproject De Toeristenweg

  In Landgraaf wordt de huidige N299 aangepast tot Buitenring. De op- en afritten die we tussen de Buitenring en de Reeweg gaan aanleggen, nemen ruimte in beslag die er nu niet is. Om deze ruimte te krijgen, wordt de Toeristenweg een stuk opgeschoven naar het westen. De aansluiting van de Toeristenweg op de Schachtstraat gaat hierdoor ook verschuiven richting de tennisbanen.

  Meer informatie

  De transformatie van N299

  Deelproject de N299

  De Buitenring gaat in Landgraaf over de route van de huidige provinciale weg N299 lopen. Omdat er meer verkeer over deze weg gaat rijden, wordt de N299 de komende tijd - tot medio 2017 - hier op voorbereid. Dat doen we door de weg te verbreden naar twee rijbanen met twee rijstroken per richting. Voor de veiligheid komt tussen de rijbanen een tussenberm. De Buitenring gaat in Landgraaf door middel van viaducten over de kruisende lokale wegen heen.

  Meer informatie

  Volledige aansluiting op Buitenring bij de Hopel

  Deelproject de Hopel

  Ook in Landgraaf werken op verschillende plekken aan de Buitenring met als één van de doelen om een betere bereikbaarheid van en naar Landgraaf te realiseren. Daarom gaan we hier de huidige provinciale weg N299 ombouwen tot Buitenring. Ook bij de wijk de Hopel is de Buitenring van invloed. Hier komen twee rotondes als aansluiting op de Buitenring. Omdat de Buitenring bij de Hopel ook het spoor kruist, gaan we hier een nieuw viaduct maken. Daarnaast is bij de Hopel ook op diverse manieren aandacht voor de natuur.

  Meer informatie
  • Geen werkzaamheden die vandaag aanvangen
  • Geen werkzaamheden die komende week aanvangen