• Landgraaf

    De Toeristenweg schuift op

In Landgraaf wordt de huidige N299 aangepast tot Buitenring. De op- en afritten die we tussen de Buitenring en de Reeweg gaan aanleggen, nemen ruimte in beslag die er nu niet is. Om deze ruimte te krijgen, wordt de Toeristenweg een stuk opgeschoven naar het westen. De aansluiting van de Toeristenweg op de Schachtstraat gaat hierdoor ook verschuiven richting de tennisbanen.

Met de auto naar de Heikop

Wanneer de Buitenring klaar is, kunnen auto’s de Heikop van de Brunssummerheide alleen nog bereiken vanuit Landgraaf, via de Toeristenweg. Vanuit Brunssum zal de Heikop straks niet meer bereikbaar zijn voor gemotoriseerd verkeer. Dat komt door een ‘verkeersknip’ die in de Nieuwenhagerweg wordt gemaakt. Die ‘knip’ in de weg komt ter hoogte van de Heikop. Vanaf daar wordt de Nieuwenhagerweg een fiets- en voetpad. Ook in de Toeristenweg komt een verkeersknip, net ten noorden van de Heikop. Hierdoor zal de Heikop vanuit Landgraaf wel nog bereikbaar zijn voor autoverkeer maar zal alleen langzaam verkeer vanaf daar verder door kunnen gaan richting Brunssum. Door beide verkeersknippen worden auto’s geweerd uit de Brunsummerheide, waardoor dit natuurgebied wordt beschermd.

Afsluiting en omleiding verkeer

Tijdens de aanleg van de op- en afritten en het verleggen van de Reeweg, zullen zowel de Reeweg als de Toeristenweg -op een kort moment na- zo goed als volledig bereikbaar blijven.

Neem een kijkje op het tracé van de Buitenring

Klik hier voor de visualisatie van de Buitenring. 

Ik heb een vraag, idee of klacht

Bel ons Serviceloket via telefoonnummer