• Landgraaf

    Snellere verbinding Hoogstraat

In Landgraaf kunt u via de Buitenring vanaf de Hoogstraat eenvoudig rechtstreeks naar en van Kerkrade en Brunssum rijden. De op- en afritten van de Buitenring worden op een veilige manier aangesloten op de Hoogstraat dankzij twee kruispunten met verkeerslichten.

Aanpassing Nieuwenhagerheidestraat en de Hoogstraat

Vanwege de nieuwe aansluiting op de Buitenring gaan we een deel van de Hoogstraat en de Nieuwenhagerheidestraat aanpassen. Om het verkeer naar en vanaf de Vogelzankweg goed en veilig door te laten stromen, komt er een verkeerslicht op de splitsing met de Nieuwenhagerheidestraat.

Het huidige viaduct over de Hoogstraat wordt vervangen door een nieuw, breder viaduct. Hier gaat de Buitenring straks overheen lopen.  Het verkeersgeluid wordt voor de omwonenden zoveel mogelijk beperkt door op dit nieuwe viaduct doorzichtige geluidschermen te plaatsen.

De nieuwe op- en afritten en de aanpassing van de wegen eromheen, nemen extra ruimte in beslag. Om deze ruimte te krijgen, zijn enige tijd geleden enkele huizen langs de Nieuwenhagerheidestraat tegenover het tankstation gesloopt. Het tankstation zelf blijft gewoon staan.

Afsluiting en omleiding verkeer

Het tankstation aan de Nieuwenhagerheidestraat blijft ook tijdens de wegwerkzaamheden volledig bereikbaar. Ook de Nieuwenhagerheidestraat zelf en de Hoogstraat zijn dankzij een omleiding - de bypass - ter hoogte van het tankstation al die tijd gewoon toegankelijk. Alleen tijdens het omschakelen van het verkeer op de bypass wordt de weg voor een korte tijd afgesloten.

U kunt deze documenten onder aan de pagina downloaden.

Neem een kijkje op het tracé van de Buitenring

Klik hier voor de visualisatie van de Buitenring. 

Downloads

Omschrijving Download Format Bestandsgrootte
Folder Hoogstraat PDF 1,1 MB

Ik heb een vraag, idee of klacht

Bel ons Serviceloket via telefoonnummer

Veelgestelde vragen

De noordelijke op-/afrit (richting Brunssum) wordt nog niet opengesteld omdat het anders te druk wordt op de Nieuwenhagerheidestraat en Hoogstraat. De realisatie van de toekomstige Randweg Abdissenbosch moet deze toename weer teniet gaan doen. De openstelling van de noordelijke op-/afrit wordt daarom afgestemd op de realisatie van deze nieuwe Randweg. Bij de aanleg van de Buitenring is ervoor gekozen deze op-/afrit wel alvast aan te leggen.