• NIEUWS:

    Ingebruikname Lus Leeuwerweg

    Op vrijdag 19 oktober 2018 einde dag wordt de Lus Leeuwerweg in Nuth in eenrichting in gebruik genomen voor auto- en fietsverkeer vanuit Vaesrade richting Nuth (gele route).

    Nuth vrijdag 19 oktober 2018

Nieuwsoverzicht

Ingebruikname Buitenring tussen Reeweg en Ganzepool in definitieve vorm

Brunssum
vrijdag 12 oktober 2018
Op vrijdag 2 november 2018 einde dag wordt de Buitenring tussen de aansluitingen Reeweg (Landgraaf) en Ganzepool (Brunssum) in definitieve vorm in gebruik genomen. Voordat het zover is, moet nog een aantal werkzaamheden worden uitgevoerd.
meer informatie

Ingebruikname Nieuwe Nutherweg (gemeente Nuth-Schinnen)

Nuth
dinsdag 2 oktober 2018
Vanochtend is de Nieuwe Nutherweg (gemeente Nuth-Schinnen) in gebruik genomen. In onderstaand filmpje rijden we van Nagelbeek (Schinnen) naar De Horsel (Nuth) en vice versa.
meer informatie

Geslaagde publieksmanifestatie "Op de Buitenring"

Algemeen
maandag 1 oktober 2018
Op zondag 30 september 2018 vond de publieksmanifestatie “Op de Buitenring” plaats. Ruim 8.000 belangstellenden hebben deze dag over zo’n 10 kilometer van de Buitenring gerend, gewandeld en gefietst.
meer informatie

Terugblik geslaagde IENE conferentie

Algemeen
dinsdag 25 september 2018
Meer dan 350 experts en specialisten uit de hele wereld op het gebied van ecologie en infrastructuur troffen elkaar van maandag 10 tot en met woensdag 12 september 2018 in het Evoluon in Eindhoven, waar de vierdaagse IENE conferentie plaatsvond.
meer informatie

Politie voert controles uit tijdens wegwerkzaamheden A76

Nuth
maandag 17 september 2018
Nuth – In verband met de bouw van het turbo-verkeersplein dat de Buitenring Parkstad Limburg (BPL) verbindt met de A76, zullen er vanaf eind september 2018 werkzaamheden worden uitgevoerd langs de A76 bij Schinnen/Nuth.
meer informatie

Aannemer Buitenring voldoet ruim aan eisen SROI

Algemeen
woensdag 22 augustus 2018
Aannemer Boskalis heeft bij de aanleg van de Buitenring Parkstad Limburg (BPL) ruimschoots voldaan aan de eis van opdrachtgever Provincie Limburg om voor een deel van het project mensen aan te nemen met een zogenoemde afstand tot de arbeidsmarkt.
meer informatie

Nog niet in gebruik genomen wegdeel tussen Nuth en Brunssum

Nuth
woensdag 1 augustus 2018
Een aantal mensen vraagt zich af waarom het deel van de Buitenring tussen Nuth en Brunssum nog niet in gebruik wordt genomen. In onderstaand filmpje leggen wij uit wat de reden hiervoor is.
meer informatie

Laatste stuk Buitenring in Kerkrade gereed

Kerkrade
woensdag 1 augustus 2018
Na maanden van hard werken zijn de faseringswerkzaamheden in Eygelshoven afgerond. Hierdoor is de verbinding tussen Kerkrade-Oost en de Buitenring een feit. De laatste puntjes werden op vrijdag 20 juli nog op de i gezet waardoor de weg in gebruik genomen kon worden.
meer informatie

Kom naar ons Informatiecentrum!

Nuth
woensdag 18 juli 2018
Heeft u vragen over de Buitenring of wilt u graag nog meer weten? Kom dan op woensdagmiddag tussen 13:30 en 15:00 uur naar ons Informatiecentrum in Nuth.
meer informatie

Buitenring Parkstad Limburg verder met aansluiting Nuth

Nuth
vrijdag 13 juli 2018
Goed bericht voor het project Buitenring. De voorzieningenrechter deed vandaag uitspraak in de zaak rondom het bouwen van de viaducten over de A76 bij Nuth.
meer informatie

Update luchtfoto's: Buitenring van boven

Algemeen
vrijdag 15 juni 2018
Wilt u graag de vorderingen van de Buitenring van bovenaf bekijken? Kijk dan hier naar de laatste luchtfoto's. De luchtfoto's zijn tevens op A3 formaat te verkrijgen in ons informatiecentrum (Industriestraat 2A gemeente Nuth). Deze is iedere woensdagmiddag van 13:30 tot 15:00 uur geopend voor publiek.
meer informatie

Uitspraak Voorzieningenrechter werkzaamheden aansluiting A76

Nuth
vrijdag 1 juni 2018
Provincie Limburg heeft met teleurstelling kennis genomen van de uitspraak van de Voorzieningenrechter in ons geschil met de eigenaar van Kasteel Reijmersbeek met betrekking tot de vergunningverlening voor de kunstwerken boven de A76 ten behoeve van de Aansluiting Nuth.
meer informatie

Buitenring van boven

Algemeen
woensdag 30 mei 2018
Misschien heeft u pasgeleden weer een helikopter boven de Buitenring zien vliegen? Wij hebben weer nieuwe luchtopnames gemaakt. Bekijk hier hoe de Buitenring er vanuit de lucht uit ziet!
meer informatie

Excursies over de Buitenring

Algemeen
woensdag 30 mei 2018
De Buitenring is bijna klaar. Een groot deel van de weg is al in gebruik genomen. Eind dit jaar wordt de gehele Buitenring met uitzondering van het turboverkeersplein in Nuth in gebruik genomen. Omdat de openstelling nadert en het werkgebied kleiner wordt, krimpt ook ons projectteam. Om deze reden is het helaas niet meer mogelijk om excursies over de Buitenring aan te vragen.
meer informatie

Nieuwe natuurwandelingen in samenwerking met de VVV Zuid-Limburg

Algemeen
vrijdag 18 mei 2018
Het project Buitenring Parkstad Limburg heeft samen met de VVV Zuid-Limburg drie nieuwe wandelroutes samengesteld. De nieuwe routes lopen door de plaatsen Amstenrade, Schinveld, Brunssum en Kerkrade. Samen met de al beschikbare wandelroutes in Nuth en Schinnen zijn er nu vier wandelroutes rond de Buitenring.
meer informatie

Nieuwe wandelroutes in samenwerking met VVV Zuid-Limburg

Algemeen
dinsdag 24 april 2018
Het project Buitenring Parkstad Limburg heeft samen met de VVV Zuid-Limburg drie nieuwe wandelroutes samengesteld. In Amstenrade (Schinnen) en Brunssum, in Schinveld (Onderbanken) en Brunssum en in de Anstelvallei (Kerkrade). Samen met de al beschikbare wandelroute in Nuth en Schinnen zijn er nu vier wandelroutes rond de Buitenring.
meer informatie

Laatste deel Buitenring in Landgraaf binnenkort ook gereed

Algemeen
vrijdag 13 april 2018
Vanaf zondag 22 april 2018 tot vrijdag 27 april 2018 wordt de tijdelijke verkeerssituatie op de N299 tussen de aansluiting Hopel en de aansluiting Gravenweg omgebouwd naar de eindsituatie van de Buitenring.
meer informatie

Inloopavond aansluiting Buitenring op de A76 in Nuth

Algemeen
maandag 9 april 2018
Donderdag 5 april vond in het Trefcentrum in Nuth de inloopavond over de werkzaamheden en fasering rondom de aansluiting van de Buitenring in Nuth. Verschillende medewerkers van de Provincie Limburg, de Aannemerscombinatie, Rijkswaterstaat en de gemeentes Nuth en Schinnen gaven aan de hand van tekeningen uitleg over de planning alsmede de fasering.
meer informatie

Aangepaste bereikbaarheid

Algemeen
vrijdag 30 maart 2018
U heeft het vast al gezien, de Buitenring is bijna af. De komende tijd zijn wij vooral nog flink bezig met de aanleg van de aansluiting in Nuth die eind 2019 klaar is. Hierdoor worden een aantal zaken anders aangepakt en passen wij onze organisatie daar natuurlijk op aan.
meer informatie

Geslaagde inloopavond Eygelshoven (Kerkrade-Noord)

Kerkrade
donderdag 29 maart 2018
Op dinsdagavond 27 maart jl. vond de inloopavond over de reconstructie in Eygelshoven plaats. Ruim 200 belangstellenden uit de omgeving bezochten deze avond in Scoutinggebouw 't Kompas in Eygelshoven. Medewerkers van de Provincie Limburg, aannemerscombinatie en de gemeente Kerkrade, gaven aan de hand van tekeningen uitleg over de planning alsmede de fasering.
meer informatie

Vernieling en diefstal rond de Buitenring

Algemeen
donderdag 22 maart 2018
Onbegrijpelijk vinden wij het, en toch gebeurt het met grote regelmaat! Vernieling en diefstal rond de Buitenring. Van het bekladden van spiksplinternieuwe viaducten en geluidsschermen tot de diefstal van materieel en -vooral de laatste tijd- verkeersborden en afzettingshekken. Daarmee brengen de dieven niet alleen financiële schade toe, maar brengen ze weggebruikers ook in gevaar.
meer informatie

Terugblik 5e College Archeologie

Algemeen
dinsdag 13 maart 2018
Op woensdag 7 maart 2018 vond alweer het vijfde College Buitenring in het National Geographic Theater van het Museumplein in Kerkrade plaats. Ruim 200 belangstellenden woonden het college over Archeologie binnen het project bij.
meer informatie

Neanderthalers vaardiger dan gedacht

Algemeen
donderdag 8 maart 2018
Bij archeologisch onderzoek in het kader van de aanleg van de Buitenring Parkstad Limburg troffen onderzoekers –in Brunssum, op de grens van Amstenrade- restanten aan van een Neanderthalerkamp uit het eerste gedeelte van de laatste IJstijd, ongeveer 85.000 jaar geleden. Dat feit is op zichzelf al bijzonder. In Nederland is er niet zo heel vaak gelegenheid om onderzoek te doen naar Neanderthalers, omdat we niet vaak zo diep de grond in gaan. Wat de vondst ronduit uniek maakt, is volgens onderzoeker Yannick Raczynski-Henk het feit dat er niet alleen vuurstenen werktuigen zijn gevonden, maar ook verglaasd houtskool en een stukje hematiet (een mineraal beter bekend als oker). Beide vondsten zijn zeldzaam voor Neanderthalervindplaatsen en ondersteunen recente theorieën over Neanderthalers.
meer informatie

Werkzaamheden in de winter

Algemeen
woensdag 28 februari 2018
De temperaturen zijn deze winter (die vooral regen bracht) nog niet zo laag geweest als nu. En eerlijk is eerlijk, het ziet er prachtig uit; het witte landschap in het stralende zonnetje. Voor het werk aan de Buitenring is het echter niet zo fijn. Veel werkzaamheden, zoals beton- en funderingswerkzaamheden, asfalteren en kabels en leidingen verleggen, kunnen bij deze weersomstandigheden niet worden uitgevoerd. Vervelend want er moet nog veel werk worden verzet. Ook bij de Buitenring wachten we vol ongeduld op de lente!
meer informatie

Snellere en betere bereikbaarheid door Buitenring

Algemeen
dinsdag 27 februari 2018
De aanleg van de Buitenring door zeven gemeenten in Parkstad is inmiddels bijna “rond”. De weg zorgt voor betere en snellere nationale maar ook internationale verbindingen. Om daar gebruik van te kunnen maken is het zaak om je even opnieuw te oriënteren. De een doet dat gewoon vanaf de weg, de ander wil dat graag voor zich zien. Dat kan!
meer informatie

Feitjes en cijfers 2017

Algemeen
vrijdag 26 januari 2018
Zoals u zelf kunt ervaren is er het afgelopen jaar veel werk verzet. We hebben een aantal leuke feitjes en cijfers op een rij gezet.
meer informatie

Voortgang werkzaamheden aansluiting Nuth

Nuth
vrijdag 26 januari 2018
In Nuth beginnen de contouren voor de aansluiting van de Buitenring op de A76 al langzaam zichtbaar te worden.
meer informatie

Tunnel Rimburgerweg Brunssum

Brunssum
vrijdag 26 januari 2018
We hebben een aantal vragen gekregen over de tunnel Rimburgerweg in Brunssum. We willen hier graag een korte toelichting op geven.
meer informatie

Update werkzaamheden Nuth

Nuth
vrijdag 15 december 2017
De Provincie beschikte eerder dan verwacht over de grond die nodig is voor de aanleg van het turboverkeersplein dat de Buitenring bij Nuth verbindt met de huidige A76. De eerste werkzaamheden zijn daardoor al van start gegaan.
meer informatie

Geluidsscherm Hamstraat Kerkrade

Kerkrade
vrijdag 15 december 2017
De werkzaamheden voor het geluidsscherm bij de Hamstraat zijn in volle gang. Mocht u hier al over de Buitenring gereden zijn, heeft u vast en zeker de holle buispalen zien liggen. Deze dienen voor de fundering die deels gevuld worden met beton. De buispalen worden door middel van intrillen de grond in gebracht. Als alle buispalen zijn aangebracht en gevuld zijn met beton, wordt begin 2018 begonnen met het monteren van de schermen.
meer informatie

Verplaatsing uitkijkpunten

Algemeen
vrijdag 15 december 2017
Binnen het project van de Buitenring stonden op verschillende plaatsen, zoals bij de Hoogstraat in Landgraaf en bij de Kaalheidersteenweg in Kerkrade, houten uitkijkpunten.
meer informatie

Ingebruikname fietsbrug Rozenstraat in Nuth

Nuth
maandag 11 december 2017
Vanaf woensdag 20 december 2017 kunnen fietsers en voetgangers gebruikmaken van de fietsbrug tussen Vaesrade en Hoensbroek.
meer informatie

Ontbijtbijeenkomst met ondernemers in Parkstad Limburg

Algemeen
vrijdag 8 december 2017
Tijdens een ontbijtbijeenkomst met ondernemers in Parkstad Limburg is vanochtend door gedeputeerde Eric Geurts in GaiaZOO een film gepresenteerd over de economische en toeristische kansen, die de Buitenring biedt.
meer informatie

Nieuwe Kattekoelenvijvers overgedragen

Brunssum
vrijdag 1 december 2017
Op donderdag 30 november werd het beheer van de Kattekoelenvijvers aan de Hoogenboschweg in Brunssum weer overgedragen aan de gemeente Brunssum en de Hengelsportvereniging Brunssum. Vanwege de aanleg van de Buitenring Parkstad Limburg werden in 2015 de oude Kattekoelenvijvers gedempt. In goed overleg met de hengelsportvereniging, Sportvisserij Limburg, het Waterschap, de gemeente Brunssum en de Provincie is er een prachtig nieuw plan ontstaan dat inmiddels geheel gereed is.
meer informatie

Tunnel Rimburgerweg gemeente Brunssum

Brunssum
donderdag 30 november 2017
De nieuwe verbinding tussen de oude N299 en de Rimburgerweg gaat via een tunnel onder de Buitenring door en de bouw van de tunnel vordert goed.
meer informatie

Buitenring tussen Rotonde Avantis en Eygelshoven in gebruik genomen

Algemeen
vrijdag 17 november 2017
Vanmorgen om 09.00 uur is de Buitenring tussen de rotonde Avantis en de aansluiting GaiaZOO in Kerkrade in beide richtingen in gebruik genomen voor autoverkeer. Daarmee is de Buitenring tussen Avantis en de aansluiting Mensheggerweg open voor verkeer.
meer informatie

Ingebruikname Buitenring in Kerkrade

Kerkrade
donderdag 9 november 2017
Medio mei 2017 hebben wij over de aanleg van de Buitenring Parkstad Limburg in de buurt van de Hamstraat gecommuniceerd. Binnenkort is de Buitenring hier gereed. Dit betekent dat met uitzondering van Eygelshoven, de Buitenring in Kerkrade volledig in gebruik genomen kan worden. Na de ingebruikname van de Buitenring wordt de (parallelweg) Hamstraat gedeeltelijk (ter hoogte van de wijk de Gracht) afgesloten.
meer informatie

Nieuwe delen Buitenring voor verkeer beschikbaar

Algemeen
dinsdag 7 november 2017
Voor het einde van dit jaar worden er weer nieuwe delen van de Buitenring in gebruik genomen. Vanaf vrijdag 10 november 2017 is het deel tussen de N274 en de N276 beschikbaar. Vanaf vrijdag 17 november kan het verkeer van de rotonde Avantis tot aan de GaiaZOO over de Buitenring rijden. Eerder dan aanvankelijk gepland is -in overleg met de gemeente Kerkrade- ook het Buitenringdeel door het Vauputsdal beschikbaar voor het verkeer.
meer informatie

Kijkje in de toekomst...

Algemeen
woensdag 25 oktober 2017
Zag u een auto voorbijrijden terwijl de bestuurder de krant las? Zo gek zal het niet geweest zijn, maar op de Hamstraat in Kerkrade werden gisteren zelfrijdende auto’s gedemonstreerd aan een groep gasten van SmartwayZ.NL. Nieuwe technologie, waar zeer serieus aan gewerkt wordt.
meer informatie

Terugblik vierde College Buitenring

Algemeen
vrijdag 13 oktober 2017
Op woensdag 11 oktober 2017 vond in het Continium Discovery Center in Kerkrade het vierde College Buitenring plaats. Het onderwerp was: “Verkeerstechniek bij de Buitenring”.
meer informatie

Koppeling nieuwe gasleiding en afsluiting Leeuwerweg Nuth

Nuth
vrijdag 13 oktober 2017
In Nuth is gestart met de eerste voorbereidende werkzaamheden voor de aansluiting van de Buitenring op de A76. Zo is een belangrijke nieuwe gasleiding gekoppeld en is de Leeuwerweg afgesloten.
meer informatie

Geslaagde verplaatsing Gaia-brug op de Hamstraat in Kerkrade

Kerkrade
vrijdag 13 oktober 2017
Op dinsdag 26 september 2017 is de voormalige Gaia-brug geplaatst op zijn nieuwe plek op de Hamstraat en over de Buitenring in Kerkrade. De houten brug, die voorheen over de Dentgenbachweg ging, werd in oktober 2015 gedemonteerd en opgeslagen. Omdat het zo’n herkenbare brug was, waaraan veel Kerkradenaren gehecht waren, is besloten de brug een mooie, maar vooral ook functionele nieuwe plek te geven. Hij verbindt namelijk de wijk Gracht met het zuidelijk daarvan gelegen gebied (Pferdelandpark).
meer informatie

Natuurbrug Feldbiss op Brunssummerheide geopend

Brunssum
maandag 2 oktober 2017
Op maandag 2 oktober opende Gedeputeerde Eric Geurts samen met gebiedsmanager Eduard Habets van Natuurmonumenten het ecoduct dat de Natura2000-gebieden Brunssummerheide en Brandenberg met elkaar verbindt. Het ecoduct, dat onderdeel is van het project Buitenring Parkstad Limburg, heeft de naam Natuurbrug Feldbiss gekregen. Natuurmonumenten wordt de beheerder van de veilige oversteek waarvan niet alleen groot wild zoals reeën, maar ook kleinere dieren zoals amfibieën inmiddels goed gebruik maken.
meer informatie

Inrichting verhoogde terrein op- en afrit Buitenring Hamstraat Kerkrade

Kerkrade
woensdag 13 september 2017
Samen met de gemeente Kerkrade zijn wij bezig met de inrichting van het verhoogde terrein bij de op- en afrit van de Buitenring op de Hamstraat (tegenover manege de Groene Vallei). Aankomend plantseizoen wordt hier in totaal ruim zes hectare aan natuur aangeplant.
meer informatie

De werkzaamheden zijn weer gestart!

Algemeen
maandag 21 augustus 2017
De Bouwvakvakantie is voorbij. We zijn weer op allerlei plekken op en langs het tracé van de Buitenring Parkstad Limburg gestart met de werkzaamheden. Dit filmpje laat in een paar minuten zien wat op dit moment de stand van zaken is.
meer informatie

Festival van de Toekomst

Algemeen
maandag 21 augustus 2017
Bent u geïnteresseerd in wat er allemaal in Parkstad gebeurd of wilt u weten welke majeure projecten er allemaal zijn? Kom dan op donderdag 14 en vrijdag 15 september 2017 naar het Festival van de Toekomst! Een gratis festival op diverse locaties in Zuid-Limburg. Meldt u zich snel aan ! Er zijn keynote speakers, themasessies, debatten en presentaties over de toekomst van Zuid-Limburg.
meer informatie

Waarom éénrichtingsverkeer op de Hamstraat in Kerkrade

Kerkrade
donderdag 3 augustus 2017
Veel mensen vragen zich af waarom de Hamstraat alléén vanuit Avantis/de Beitel richting Kerkrade open is en niet in beide richtingen. Daar zijn goede redenen voor:
meer informatie

Buitenringroute Parkstad Limburg digitaal

Algemeen
maandag 31 juli 2017
De Buitenringroute Parkstad Limburg is nu ook digitaal te verkrijgen.
meer informatie

Delen Buitenring dit jaar al in gebruik

Algemeen
maandag 24 juli 2017
De aanleg van de Buitenring vordert goed. Een aantal delen van de Buitenring wordt dit jaar al in gebruik genomen.
meer informatie

Ingebruikname nieuwe rotondes ter hoogte van de Naanhof en vernieuwde Schuureikenweg, gemeente Nuth/Heerlen

Algemeen
maandag 10 juli 2017
Vanaf vrijdag 21 juli 2017 wordt de nieuwe aansluiting van de Schuureikenweg op de Randweg in gebruik genomen. Tegelijkertijd kunt u gebruikmaken van de nieuwe rotondes ter hoogte van de Naanhof. In de week erna wordt een gedeelte van de bestaande Schuureikenweg tijdelijk afgesloten.
meer informatie

Aansluiting Hamstraat (deels) gereed op vrijdag 30 juni 2017

Kerkrade
dinsdag 27 juni 2017
De aansluiting Hamstraat is gereed. Vanaf vrijdag 30 juni 2017 is de weg weer open. Verkeer kan dan gebruik maken van de nieuwe situatie parallelweg Hamstraat tussen de Locht en de Stationstraat in Kerkrade. Tussen de verlegde Baamstraat en de Stationsstraat is voor doorgaand verkeer éénrichtingsverkeer ingesteld richting Kerkrade Centrum. Verkeer komende vanuit Kerkrade wordt nog steeds omgeleid via de Steenwegen.
meer informatie

Nieuwe kweekkas voor Tuindersvereniging Dentgenbach Kerkrade

Kerkrade
maandag 19 juni 2017
Tijdens de Open Dag van tuindersvereniging Dentgenbach op zaterdag 17 juni, heeft gedeputeerde Eric Geurts de nieuwe kweekkas van de vereniging officieel geopend. Deze kas werd de tuindersvereniging aangeboden door de Provincie en het project Buitenring Parkstad Limburg om daarmee de lange periode van onzekerheid over het al dan niet kunnen voortbestaan van de Tuindersvereniging op een mooie manier af te sluiten.
meer informatie

Terugblik 3e College Recreatieve routes

Algemeen
donderdag 15 juni 2017
Op woensdag 7 juni 2017 vond het derde College Buitenring plaats in het National Geographic Theater van het Museumplein Limburg in Kerkrade. Dit college ging over de invloed van de Buitenring Parkstad Limburg op recreatieve routes die door het mooie landschap van de provincie lopen. Drie sprekers vertelden voor een volle zaal welke invloed de Buitenring heeft en hoe de recreatieve netwerken in samenwerking met diverse partijen zijn aangepast en soms zelfs uitgebreid. De nieuwe VVV-fietsroute is daar een voorbeeld van.
meer informatie

Hobbyfotografen tonen hun mooiste foto's!

Algemeen
dinsdag 13 juni 2017
Maandag 22 mei 2017 stond de busexcursie voor hobbyfotografen gepland. Het was fotogeniek weer en met een cabriobus gingen ze op pad. We vroegen Ger Peukens uit Amstenrade hoe hij deze middag heeft ervaren. Ook hebben we alle fotografen gevraagd om hun mooiste foto op te sturen. Zie hieronder het resultaat!
meer informatie

Buitenring en VVV Zuid-Limburg lanceren nieuwe fietsroute

Algemeen
vrijdag 9 juni 2017
Tijdens het derde college Buitenring op 7 juni overhandigde de directeur van de VVV Zuid-Limburg, Anya Niewierra het eerste exemplaar van de Buitenring Parkstad Limburg fietsroute aan gedeputeerde Eric Geurts. Het college ging over de invloed van de Buitenring Parkstad Limburg op recreatieve routes die door het mooie landschap van de provincie lopen. Drie sprekers vertelden voor een volle zaal welke invloed de Buitenring heeft en hoe de recreatieve netwerken in samenwerking met diverse partijen zijn aangepast en soms zelfs uitgebreid. De nieuwe fietsroute is daar een voorbeeld van.
meer informatie

Vernielingen langs de Buitenring

Algemeen
vrijdag 2 juni 2017
Op diverse plaatsen langs de Buitenring worden regelmatig bouwhekken omgegooid of verplaatst waardoor zeer gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. Deze hekken zijn bedoeld om de veiligheid van u en anderen te waarborgen.
meer informatie

Openstelling (oude Dentgenbachweg) Buitenring van Eygelshoven tot aan GaiaZOO

Kerkrade
vrijdag 2 juni 2017
De aannemer heeft alles op alles gezet om voor Pinkpop een deel van de Buitenring open te stellen voor verkeer op de (oude) Dentgenbachweg in Kerkrade.
meer informatie

Tuindersvereniging Dentgenbach opent opnieuw haar deuren

Kerkrade
vrijdag 2 juni 2017
Voor de realisatie van de Buitenring hebben we een aantal volkstuinen moeten herinrichten. Waaronder die van Tuindersvereniging Dentgenbach in Kerkrade. Zij houden op zaterdag 17 juni vanaf 15.00 uur een open dag. Hieronder de uitnodiging van Volkstuinvereniging Dentgenbach.
meer informatie

Dringende oproep volgen van advies omleidingsroute n.a.v. afsluiting Hamstraat

Kerkrade
dinsdag 16 mei 2017
Sinds maandag 15 mei 2017 is de Hamstraat in Kerkrade afgesloten voor alle verkeer. In samenspraak met de gemeente Kerkrade zijn de omleidingsroutes bepaald. Ze lopen via de Steenwegen/Tunnelweg en vice versa. Omdat deze wegen het meest geschikt zijn voor de verkeersintensiteit is hiervoor een bewuste keuze gemaakt. Het fietsverkeer wordt nog steeds via de Vauputsweg omgeleid.
meer informatie

Nieuw viaduct bij GaiaZOO Kerkrade

Kerkrade
donderdag 4 mei 2017
Er is maanden gewerkt aan het nieuwe viaduct bij GaiaZOO in Kerkrade. Nu is het zover. Sinds woensdag 26 april 2017 kunt u met de auto over het viaduct rijden. Op de fiets kon dit zelfs al een paar dagen eerder.
meer informatie

Verbinding Hoogstraat-Vogelzankweg Landgraaf

Landgraaf
donderdag 4 mei 2017
Sinds maandag 24 april 2017 is de vernieuwde Hoogstraat opengesteld voor verkeer. Het verkeer rijdt nu over de verlegde Hoogstraat, onder het nieuwe viaduct door de Vogelzankweg op.
meer informatie

Bereikbaarheid Kerkrade

Kerkrade
donderdag 4 mei 2017
De komende tijd wordt er weer veel werk verzet in Kerkrade. In de komende maanden zult u ons dan ook op verschillende plekken tegenkomen.
meer informatie

Weekendafsluiting Steenbergstraat Kerkrade

Kerkrade
donderdag 4 mei 2017
Herinnert u het zich nog? In januari van dit jaar hebben wij uitgebreid gecommuniceerd dat in het weekend van vrijdag 12 mei 2017 (na de avondspits) de kruising Steenbergstraat-Hamstraat wordt afgesloten om de Parallelweg Hamstraat verder te kunnen afbouwen.
meer informatie

7 juni 2017 3e College Buitenring: Recreatieve routes

Algemeen
donderdag 4 mei 2017
Op woensdag 7 juni 2017 vindt het 3e College Buitenring plaats met als thema de recreatieve routes (wandel-, fiets-, mountainbike-, ruiterroutes, enzovoorts).
meer informatie

Start bouw aansluiting de Hopel

Kerkrade
woensdag 26 april 2017
Vanaf maandag 8 mei 2017 wordt een deel van de Dentgenbachweg vier weken afgesloten (ter hoogte van de Hopel). Dit vanwege de bouw van de aansluiting de Hopel die de Dentgenbachweg (vanuit Eygelshoven) en de Mensheggerweg laat aansluiten op de Buitenring Parkstad Limburg.
meer informatie

Uitkijkpunten langs het tracé

Algemeen
dinsdag 25 april 2017
Langs het tracé van de Buitenring zijn verschillende uitkijkpunten gerealiseerd. Deze hebben we nu in kaart gebracht.
meer informatie

Natuurcompensatie Buitenring

Algemeen
woensdag 5 april 2017
Het is lente. Er zijn een aantal plekken zien waar natuurcompensatie van de Buitenring in bloei staat.
meer informatie

Voortgang ombouw Randweg N298

Nuth
woensdag 5 april 2017
Er wordt volop gewerkt aan de aanleg van de Buitenring ter hoogte van de Randweg N298 (tussen Nuth en Hoensbroek). Sinds januari 2017 is de Randweg gedeeltelijk afgesloten en er is inmiddels al flink wat werk verzet. Alles verloopt volgens schema en de contouren van de Buitenring zijn al goed zichtbaar.
meer informatie

Verdere afbouw parallelweg Hamstraat Kerkrade

Kerkrade
woensdag 5 april 2017
Zoals u wellicht weet en ook gezien heeft zijn wij bezig met de realisatie van de parallelweg Hamstraat in Kerkrade. In de periode begin april t/m medio mei 2017 wordt de parallelweg verder afgebouwd in oostelijke richting en worden ook de Grachterstraat en de Steenbergstraat aangesloten op de nieuwe parallelweg Hamstraat.
meer informatie

Terugblik 2de College Buitenring Techniek

Kerkrade
maandag 27 maart 2017
Op woensdag 15 maart 2017 vond in het Museumplein Limburg in Kerkrade het tweede College Buitenring plaats. Ruim 200 belangstellenden kwamen tijdens deze avond meer te weten over de techniek die gebruikt wordt bij het ontwerpproces, de voorbereidingen en de aanleg van wegen, bruggen, viaducten en geluidsschermen.
meer informatie

Buitenring waarschijnlijk eerder dan 2021 gereed

Algemeen
woensdag 22 maart 2017
De Provincie Limburg kan -eerder dan verwacht- beschikken over de laatste stukken grond die nodig zijn voor de aanleg van de Buitenring Parkstad Limburg. Voor de 26 kilometer lange Buitenring moesten meer dan 1000 percelen worden verworven.
meer informatie

Fasering Hoogstraat Landgraaf

Landgraaf
vrijdag 24 februari 2017
Begin maart 2017 starten we met het aanleggen van het nieuwe deel van de Hoogstraat in Landgraaf en wordt het ontbrekende talud voor de Buitenring aangelegd. Deze werkzaamheden worden in fases uitgevoerd en brengen diverse verkeersmaatregelen met zich mee.
meer informatie

Afsluiting kruising Calbertsweg-Hamstraat Kerkrade

Kerkrade
vrijdag 24 februari 2017
Denkt u eraan dat vanaf 27 februari tot 31 maart de kruising Calbertsweg-Hamstraat in Kerkrade wordt afgesloten in verband met de realisatie van de nieuwe parallelweg.
meer informatie

15 maart 2e College Buitenring & Techniek

Algemeen
vrijdag 24 februari 2017
Heeft u woensdag 15 maart 2017 al in uw agenda genoteerd? Dan vindt ons Tweede College Buitenring plaats. In dit Tweede College nemen we u mee in de wereld van techniek binnen het project Buitenring.
meer informatie

27 maart themabijeenkomst: De nieuwe natuur

Algemeen
vrijdag 24 februari 2017
Bent u niet in de gelegenheid geweest om ons eerste College Buitenring over de nieuwe natuur in het Project Buitenring bij te wonen? Meld u dan aan voor onze Themabijeenkomst op maandag 27 maart 2017.
meer informatie

15 maart 2017 2e College Buitenring

Algemeen
dinsdag 14 februari 2017
Zonder techniek geen Buitenring, dat is zeker. Er komt bij de aanleg van een weg zo veel kijken. Van ontwerp tot bouwen en van kabels en leidingen tot asfalt, aan alles moet gedacht worden. In dit 2e college nemen we u mee in de wereld van techniek binnen het project Buitenring.
meer informatie

Vooruitblik werkzaamheden 2017

Algemeen
vrijdag 3 februari 2017
2017 wordt een druk jaar met belangrijke momenten. Er staat een aantal grote klussen op de to-do-list. Een kleine vooruitblik op het komende jaar.
meer informatie

Aanpassingen verkeersmaatregelen t.h.v. Hommert/Hommerterweg

Algemeen
dinsdag 31 januari 2017
Vanwege de afsluiting van de N298 zijn er sinds 9 januari diverse verkeersmaatregelen van kracht. De afgelopen periode hebben we deze verkeersmaatregelen gemonitord. We hebben met name aandacht besteed aan de verkeersveiligheid, oversteekbaarheid en doorstroming van het verkeer.
meer informatie

Aanleg parallelweg Hamstraat

Kerkrade
vrijdag 27 januari 2017
Medio mei 2017 wordt gestart met de ombouw van een deel van de bestaande Hamstraat (N300) tot Buitenring Parkstad Limburg. Dit heeft onder andere tot gevolg dat een deel van de Hamstraat tijdelijk afgesloten wordt voor verkeer.
meer informatie

Veelgestelde vragen afsluiting N298

Nuth
dinsdag 10 januari 2017
Heeft u vragen naar aanleiding van de afsluiting van de N298? Neem dan een kijkje op deze pagina, wellicht staat uw vraag hier al tussen.
meer informatie

Afsluiting N298 rijroutes in beeld

Nuth
vrijdag 6 januari 2017
Bent u nieuwsgierig naar uw route vanaf maandag 9 januari als de N298 tussen Kathagen de Zandbergseweg dicht gaat? We hebben een aantal routes voor zowel auto als fiets al in beeld gebracht.
meer informatie

Hoogtepunten van 2016

Algemeen
dinsdag 20 december 2016
Afgelopen jaar was een bijzonder jaar, waarin veel werk is verzet door onze bouwers. Nu de kerst voor de deur staat, blikken we graag met u terug op een aantal hoogtepunten en werkzaamheden van het afgelopen jaar.
meer informatie

Afsluiting Randweg N298

Nuth
woensdag 14 december 2016
Vanaf 9 januari 2017 tot april 2018 wordt het gedeelte van de Randweg (N298) tussen Kathagen (gemeente Nuth) en de Zandbergsweg (Hoensbroek, gemeente Heerlen) afgesloten voor al het verkeer. In die periode wordt de Randweg omgebouwd tot Buitenring Parkstad Limburg.
meer informatie

Terugblik eerste College Buitenring De Nieuwe Natuur

Algemeen
vrijdag 2 december 2016
Het eerste College Buitenring dat plaatsvond op woensdag 16 november 2016 ging over de Nieuwe Natuur in het Project Buitenring. Ruim 200 belangstellenden uit de regio bezochten deze bijeenkomst in het National Geographic Theater van het Museumplein Limburg in Kerkrade.
meer informatie

Gedeeltelijke afsluiting Randweg N298

Algemeen
donderdag 24 november 2016
In verband met de ombouw van een gedeelte van de Randweg (N298) tot Buitenring Parkstad Limburg, wordt de Randweg van 9 januari 2017 tot en met april 2018 tussen Kathagen (gemeente Nuth) en de Zandbergsweg (gemeente Heerlen) afgesloten voor al het verkeer. Er wordt een omleidingsroute ingesteld die wordt bewegwijzerd.
meer informatie

Opnames 1e College Buitenring

Algemeen
woensdag 23 november 2016
Op 16 november jl. vond het eerste College Buitenring plaats in het Museumplein in Kerkrade. Meer dan 200 bezoekers woonden het college over de Nieuwe Natuur binnen het project bij.
meer informatie

College Buitenring 16 november a.s. is vol

Kerkrade
dinsdag 8 november 2016
Het College Buitenring op woensdag 16 november 2016 is vol. Aanmeldingen tot en met 9 november komen op de reservelijst en ontvangen een bericht wanneer er een plek vrij komt.
meer informatie

Veiligheid rondom tracé Buitenring

Algemeen
donderdag 3 november 2016
Regelmatig constateren we dat wandelaars, fietsers, etc. zich begeven op het werkterrein van de Buitenring. Op en rond het tracé van de Buitenring vinden constant werkzaamheden plaats waaronder veel vrachttransporten. Het is daarom voor onbevoegden verboden om op het tracé van de Buitenring te komen in verband met de veiligheidssituatie. Dat geldt nadrukkelijk ook voor het weekend.
meer informatie

Tijdelijke doorgang Kaalheidersteenweg- Kerkradersteenweg

Kerkrade
dinsdag 1 november 2016
Vanaf woensdag 2 november 2016 wordt de kruising Kaalheidersteenweg – Kerkradersteenweg tijdelijk opengesteld voor (brom-)fietsverkeer en voetgangers. Deze tijdelijke doorgang blijft voor het langzaam verkeer in beide richtingen (van – en naar Kerkrade) tot de 2e helft januari 2017 van kracht.
meer informatie

Aanpassing Buitenring bij Kranenpool Brunssum definitief akkoord

Brunssum
donderdag 20 oktober 2016
De Raad van State heeft donderdag 20 oktober 2016 uitspraak gedaan in de zaak waarin beroep werd ingesteld tegen het besluit van Provinciale Staten om de Buitenring Parkstad Limburg in Brunssum verhoogd aan te leggen ter hoogte van de mijnsteenberg Hendrik.
meer informatie

Bezoek van de Provincie Fryslân

Algemeen
donderdag 20 oktober 2016
Wist u dat ons project ook een voorbeeld is voor andere Provincies? Zo ook voor de Provincie Fryslân. De grote afstand hield ze niet tegen en daarom brachten de Friezen onlangs een bezoek om het werk in uitvoering te bekijken en om van elkaar te leren en te inspireren. Onze Friese collega blikt terug op deze dag.
meer informatie

Archeologiedagen

Kerkrade
vrijdag 7 oktober 2016
Tijdens de Nationale Archeologiedagen -in het weekend van 14 t/m 16 oktober-  reist de Buitenringbus rond met een compacte tentoonstelling over archeologie bij het project Buitenring Parkstad Limburg. Een archeoloog van de Provincie Limburg is aanwezig om toelichting te geven. Op zaterdag en zondag reist er bovendien een “Romein” mee, die laat zien hoe een weg in zijn tijd werd uitgemeten.
meer informatie

Openstelling Rötscherweg & Afsluiting Reeweg

Landgraaf
woensdag 5 oktober 2016
Binnenkort stelt de aannemerscombinatie Buitenring Parkstad Limburg de Rötscherweg weer open voor doorgaand verkeer. Enige tijd later wordt de Reeweg kortstondig afgesloten. Graag geven wij u inzicht in de te verwachten werkzaamheden.
meer informatie

College Buitenring: De nieuwe natuur in het project Buitenring

Kerkrade
dinsdag 4 oktober 2016
Op woensdag 16 november 2016 starten we op het Museumplein Kerkrade met het College Buitenring: een bijeenkomst waarin een specifiek onderwerp van de Buitenring wordt uitgediept. Het eerste College Buitenring, dat voor iedereen gratis toegankelijk is, gaat over de nieuwe natuur in het project. Vóóraf aanmelden is wel nodig
meer informatie

Insectenhotels voor Volkstuinen In den Lemmender Brunssum

Brunssum
maandag 3 oktober 2016
Tijdens de goed bezochte Open dag van Stichting Volkstuinen In den Lemmender op zondag 2 oktober, heeft gedeputeerde Eric Geurts een nieuwe fruitboomgaard geopend. Ter gelegenheid daarvan schonk hij de stichting zes insectenhotels.
meer informatie

Open Dag St. Volkstuinen In den Lemmender

Brunssum
donderdag 22 september 2016
Zondag 2 oktober van 11:00 tot 15:00 uur Open Dag bij Stichting Volkstuinen in den Lemmender aan de Albert Schweitzerstraat in Brunssum.
meer informatie

Afsluiting Kerkradersteenweg

Kerkrade
maandag 29 augustus 2016
Vanaf woensdag 14 september 2016 wordt de Kerkradersteenweg voor een gedeelte afgesloten. Het autoverkeer krijgt daardoor 2,5 week te maken met een lange omleidingsroute en hierna met een kortere omleidingsroute, die tot ongeveer eind 2017 duurt.
meer informatie

Aanleg parallelweg Hamstraat fase twee (deel tussen Steenbergstraat en Elco BV)

Kerkrade
maandag 22 augustus 2016
In maart van dit jaar hebben wij gecommuniceerd over de aanleg van de parallelweg langs de huidige Hamstraat in de gemeente Kerkrade. De werkzaamheden hiervoor zijn reeds in volle gang.
meer informatie

Openstelling Vauputsweg

Kerkrade
dinsdag 26 juli 2016
Op vrijdag 5 augustus 2016 wordt de Vauputsweg in Kerkrade weer opengesteld voor verkeer in beide richtingen.
meer informatie

Openstelling Hoogenboschweg en afsluiting Bouwbergstraat

Brunssum
maandag 25 juli 2016
Op vrijdag 29 juli 2016 wordt de Hoogenboschweg in Brunssum in beide richtingen weer opengesteld voor alle verkeer (autoverkeer, (brom-)fietsverkeer en voetgangers). In de afgelopen periode is onder andere een viaduct gerealiseerd, waardoor de Buitenring over de Hoogenboschweg komt te lopen.
meer informatie

Bijenakker in Landgraaf officieel in gebruik genomen

Landgraaf
maandag 18 juli 2016
Op maandagochtend 18 juli 2016 is in het kader van natuurcompensatie voor de Buitenring Parkstad Limburg een bijenweide bij de Nieuwe Toeristenweg in Landgraaf officieel in gebruik genomen door gedeputeerde Eric Geurts en de leerlingen van groep 7 van Basisschool De Wegwijzer uit Landgraaf.
meer informatie

Stoomtrein ZLSM rijdt over nieuw viaduct in Miljoenenlijn

Kerkrade
donderdag 7 juli 2016
Op donderdag 7 juli 2016  heeft de Zuid- Limburgse Stoomtrein Maatschappij (ZLSM) haar baanvak tussen Kerkrade en Simpelveld weer in gebruik genomen. De afgelopen maanden is in dat baanvak een nieuw viaduct gebouwd waar de Buitenring Parkstad Limburg (BPL) onderdoor gaat lopen.
meer informatie

Vernieuwde website en Buitenring tv-serie

Algemeen
woensdag 29 juni 2016
De regio zo goed mogelijk informeren over de werkzaamheden en activiteiten van de Buitenring is voor ons erg belangrijk, daarom blijven we continue investeren in communicatie. Zodoende hebben we onze website vernieuwd en zijn we gestart met de tweewekelijkse Buitenring tv-serie.
meer informatie

Verzoek voorlopige voorziening optimalisatie Kranenpool afgewezen

Brunssum
dinsdag 28 juni 2016
Het door een derde ingediende verzoek om voorlopige voorziening betreffende de optimalisatie Kranenpool in Brunssum is vandaag 28 juni ’16 door de Raad van State afgewezen.
meer informatie

Terugblik Dag van de Bouw

Brunssum
dinsdag 28 juni 2016
Na vele maanden van voorbereiding was het dan eindelijk zover, zaterdag 4 juni 2016 vond de landelijke Dag van de Bouw in Brunssum plaats.
meer informatie

Tv-serie

Algemeen
woensdag 15 juni 2016
In de Buitenring tv-serie informeren we de kijker over het reilen en zeilen rond de aanleg van de Buitenring en komen verschillende aspecten rondom de bouw aanbod.
meer informatie

Spoorviaduct Eygelshoven op zijn definitieve plek

Kerkrade
vrijdag 6 mei 2016
Maandagmorgen 9 mei 2016 reed om 05:48 uur de eerste Veolia trein (van Heerlen naar Kerkrade) over het viaduct bij Eygelshoven. De "100 uren van Eygelshoven" zijn geslaagd! In het weekend van donderdag 5 mei tot maandagochtend 9 mei 2016 is hard gewerkt door ProRail en de Aannemerscombinatie BPL.
meer informatie

Tijdelijk parkeerverbod Europaweg-Noord

Landgraaf
maandag 2 mei 2016
Op maandag 2 mei 2016 19.00 uur wordt een tijdelijk parkeerverbod ingesteld voor een parkeerhaven op de Europaweg-Noord (zie situatietekening). Dit verbod blijft van kracht tot medio 2017. Op de locatie van de huidige parkeerhaven wordt tijdelijk een middengeleider aangebracht en wordt een oversteekplaats gecreëerd. Medio 2017 wordt de middengeleider en de oversteekplaats weer verwijderd en is de parkeerhaven weer te gebruiken.
meer informatie

Inschuiven spoorviaduct Eygelshoven, gemeente Kerkrade

Kerkrade
maandag 25 april 2016
Onlangs heeft ProRail gecommuniceerd over werkzaamheden aan het spoor van Eygelshoven. In deze communicatie is onder andere aangekondigd dat in het weekend van donderdag 5 mei tot maandagochtend 9 mei 2016 continue wordt doorgewerkt (ook in de nachten).
meer informatie

Omleidingsroutes, hoe komen deze tot stand?

Algemeen
vrijdag 25 maart 2016
Als er aan de weg gewerkt wordt, is er meestal overlast voor weggebruikers. Dit is helaas niet te voorkomen. Omleidingen, vertragingen en files kunnen het gevolg zijn van wegwerkzaamheden. Binnen ons project wordt vooraf goed nagedacht over de mogelijke gevolgen van wegwerkzaamheden en wegafsluitingen.
meer informatie

Terugblik inloopbijeenkomst Kerkrade-West

Kerkrade
donderdag 24 maart 2016
Nadat we eind november 2015 een bijzonder geslaagde en drukke inloopavond voor de bewoners van Landgraaf hadden georganiseerd, was het op 15 maart 2016 de beurt aan de bewoners van Kerkrade-West.
meer informatie

Ecoduct Brunssummerheide

Brunssum
donderdag 24 maart 2016
Er hebben al heel wat werkzaamheden plaatsgevonden op de Brunssummerheide, dit alles ter voorbereiding van de aanleg van een 50 meter breed ecoduct over de N299. Dit ecoduct zal straks een natuurlijke verbinding vormen tussen de Brunssummerheide en het noordelijk gelegen natuurgebied Brandenberg, richting de Teverenerheide.
meer informatie

Al 100 hectare natuurcompensatie BPL klaar

Schinnen
donderdag 24 maart 2016
De eerste 100 hectare natuurcompensatie voor de Buitenring Parkstad Limburg is gereed en in gebruik genomen. Ter gelegenheid daarvan, hebben op woensdag 16 maart -Nationale Boomfeestdag- de leerlingen van groep 7 van Basisschool St Dionysius uit Schinnen samen met gedeputeerde Eric Geurts en de Schinnense wethouders Karel Wolff en Jeannette Quadvlieg een wandelinformatiebord onthuld.
meer informatie

Vuilstort Hopelerweg, geen gevaar voor de omgeving

Landgraaf
dinsdag 1 maart 2016
We hebben onlangs een aantal vragen gekregen over de gevonden vuilstort bij de Hopelerweg in de gemeente Landgraaf. De GGD Zuid Limburg (gemeentelijke gezondheidsdienst) heeft op ons verzoek, onderzocht of er risico’s voor de gezondheid zijn. Gelukkig is dit niet het geval.
meer informatie

Berichtgeving gasafsluiter Dentgenbachweg

Kerkrade
dinsdag 23 februari 2016
Gisteren, 22 februari 2016, berichtten we u dat een gasafsluiter geraakt was op de Dentgenbachweg in Kerkrade. Het probleem was aan het einde van de dag weer opgelost en de direct betrokkenen zijn geïnformeerd.
meer informatie

Veiliger de Europaweg over

Landgraaf
vrijdag 5 februari 2016
De omwonenden hebben al een tijdje het gevoel dat de verkeerssituatie op de Europaweg en Hoogstraat in Landgraaf niet optimaal is. Nu in het kader van de werkzaamheden voor de Buitenring daar nog een omleiding over de Europaweg bijkomt, hebben enkele bewoners aan de bel getrokken. Gezamenlijk hebben wegbeheerder gemeente Landgraaf, de Provincie Limburg en bewoners bekeken wat er nodig is om de situatie aanzienlijk te verbeteren. Daar is een aantal maatregelen uit voortgekomen.
meer informatie

Filter op gemeenten

Selecteer welke nieuws je wilt bekijken. Klik op een van de onderstaande gemeentes.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief