Nieuwsoverzicht

Afsluiting Reijmersbekerweg

Beekdaelen - Nuth
maandag 16 november 2020
De Aannemerscombinatie Buitenring Parkstad LImburg start binnenkort met restwerkzaamheden aan het afwateringsysteem van de Reijmersbekerweg.
meer informatie

Herstel van geluidsschermen langs de Buitenring

Algemeen
vrijdag 4 september 2020
Binnenkort start de Aannemerscombinatie met herstelwerkzaamheden aan de betonnen geluidsschermen langs de Buitenring. Het betreft stelwerk en herstelwerk aan alle betonnen schermen. De werkzaamheden starten begin september 2020 en duren tot het eind van dit jaar. De werkzaamheden zijn per gemeente aangegeven op de werkzaamheden kaart. Bijgaand het totaaloverzicht.
meer informatie

Natuurbrug Heidenatuurpark eind dit jaar gereed

Brunssum
dinsdag 25 augustus 2020
De nieuwe natuurbrug tussen de Brunssummerheide en Teverenerheide in Landgraaf krijgt vorm en zal eind dit jaar gereed zijn. Voor de zomervakantie zijn de funderingen en de zijwanden gestort. Over enkele weken worden de betonnen prefab liggers gemonteerd. Daarmee krijgt de natuurbrug als verbinding ‘smoel’. Daarnaast wordt gestart met het verbeteren van het natuurgebied tussen de bestaande natuurbrug over de Buitenring en de nieuwe natuurbrug over de Europaweg-Noord. Hiervoor wordt het bos waar nodig uitgedund.
meer informatie

Openstelling Daelderweg

Beekdaelen - Nuth
woensdag 22 juli 2020
In het weekend van 21 t/m 23 augustus worden de rotondes Daelderweg in gebruik genomen en worden de tijdelijke voorzieningen rondom de rotondes omgebouwd naar de eindsituatie.
meer informatie

Promofilm Natuurbrug Heidenatuurpark Brunssummerheide

Brunssum
vrijdag 3 juli 2020
Nieuwe promofilm Natuurbrug Heidennatuurpark Brunssummerheide
meer informatie

Natuurbrug Heidenatuurpark

Brunssum
woensdag 15 april 2020
Tussen de Brunssummerheide en Teverenerheide komt een nieuwe natuurbrug die deze natuurgebieden met elkaar verbindt.
meer informatie

Corona nieuws

Algemeen
dinsdag 17 maart 2020
De actualiteiten rondom het Coronavirus volgen elkaar snel op. Ook het projectteam van de Buitenring Parkstad Limburg begrijpt de zorgen heel goed en neemt daarom maatregelen.
meer informatie

Annulering inloopavond Nuth

Beekdaelen - Nuth
donderdag 12 maart 2020
De actualiteiten rondom het coronavirus volgen elkaar snel op. De provincie Limburg volgt daarin het RIVM.
meer informatie

Aanleg rotondes kruisingen Daelderweg/van Eynattenweg en Daelderweg/Reijmersbekerweg

Beekdaelen - Nuth
dinsdag 10 maart 2020
In opdracht van de Provincie Limburg start de Aannemerscombinatie Buitenring Parkstad Limburg binnenkort met de laatste werkzaamheden in Nuth in het kader van de aanleg van de Buitenring Parkstad Limburg.
meer informatie

Update luchtfoto's: Buitenring van boven

Algemeen
vrijdag 29 november 2019
Wilt u graag de vorderingen van de Buitenring van bovenaf bekijken? Kijk dan hier naar de laatste luchtfoto's.
meer informatie

Terugblik Buitenring Filmpremière

Algemeen
donderdag 28 november 2019
In deze film, die woensdag 27 november 2019 in première is gegaan, blikt een aantal mensen terug op de bouw van de Buitenring.
meer informatie

Ingebruikname kruising Allée/Akerstraat-Noord/Trichterweg

Algemeen
donderdag 31 oktober 2019
Vanwege de weersomstandigheden van de afgelopen weken is de openstelling van de kruising Allée/Akerstraat-Noord/Trichterweg met drie dagen uitgesteld. De ingebruikname van het kruispunt bij het Sint-Janscollege staat nu gepland op vrijdag middag 15 november 2019.
meer informatie

Luchtfilm Buitenring van boven september 2019

Algemeen
woensdag 16 oktober 2019
Nieuwsgierig hoe de Buitenring er van bovenaf uitziet? We hebben afgelopen september filmopnamen vanuit een helikopter gemaakt. U kunt deze film “Buitenring van Boven!” en de aansluiting van de Buitenring op de A76 in Nuth hier bekijken.
meer informatie

Hoe te rijden via het nieuwe turboverkeersplein

Algemeen
dinsdag 17 september 2019
Met de ingebruikname van het nieuwe verkeersplein veranderen de rijroutes van en naar de A76 nog al. Het zal behoorlijk wennen worden hoe straks te rijden van bijvoorbeeld Nuth naar Geleen, hoe de Horsel het beste te bereiken is of hoe gereden moet worden van Heerlen naar de Buitenring. Om u op weg te helpen zijn hier kaartjes geplaatst waarop per rijrichting duidelijk inzichtelijk is gemaakt hoe u straks het beste kunt rijden.
meer informatie

Facebook pagina en website

Algemeen
maandag 16 september 2019
Eind november 2019 stopt de Facebook pagina van de Buitenring en de website.
meer informatie

Reconstructie Daelderweg

Algemeen
vrijdag 13 september 2019
Met de afbouw van het laatste deel van de Buitenring en het turboverkeersplein kan de volledige Buitenring in gebruik genomen worden. De verkeersstromen op het onderliggende wegennet zullen daardoor veranderen. Zo ook de situatie op de Daelderweg in Nuth. Hier zullen in 2020 nog aanvullende werkzaamheden worden uitgevoerd.
meer informatie

Ingebruikname turboverkeersplein en nieuwe toe- en afrit

Algemeen
vrijdag 6 september 2019
Provincie Limburg en Rijkswaterstaat leggen de laatste hand aan de Buitenring Parkstad Limburg en de aansluiting op de A76. In het weekend van 27-30 september vinden werkzaamheden plaats en wordt het turboverkeersplein definitief in gebruik genomen. Aannemerscombinatie Buitenring Parkstad Limburg voert de werkzaamheden uit.
meer informatie

Openingsmanifestatie Buitenring

Algemeen
vrijdag 6 september 2019
De Openingsmanifestatie van de Buitenring vond plaats op zondagavond 1 september op de Aansluiting Nuth met een theatervoorstelling door Toneelgroep Maastricht, tevens slotvoorstelling van het festival Cultura Nova.
meer informatie

Fotoboek Buitenring Parkstad Limburg

Algemeen
vrijdag 6 september 2019
Bij gelegenheid van de Openingsmanifestatie Buitenring is ook een fotoboek over de Buitenring uitgekomen. Het boek beschrijft 15 jaar geschiedenis van de Buitenring.
meer informatie

Nieuwe kaart van Parkstad inclusief de Buitenring

Algemeen
woensdag 4 september 2019
In een tijd van digitalisering en routeplanners blijkt er nog steeds behoefte te zijn aan een papieren kaart van Parkstad Limburg. De vorige dateert alweer uit 2005. Op die kaart staat de Binnenring nog als een stippellijn en ontbreekt de Buitenring. Tijd dus voor een nieuwe kaart!
meer informatie

Buitenring Spektakel "uitverkocht"

Algemeen
dinsdag 2 juli 2019
De openingsmanifestatie van de Buitenring op zondag 1 september met een voorstelling van Toneelgroep Maastricht is “uitverkocht”. Inmiddels zijn alle 3500 plaatsen bezet. Wie niet aanwezig kan zijn, kan de voorstelling via L1 volgen.
meer informatie

Buitenring kleurt Pinkpop roze

Algemeen
donderdag 6 juni 2019
Bij gelegenheid van de 50e editie van Pinkpop kleurt een deel van de Buitenring tijdens het festival roze. Het gaat om het deel waar in het kader van de Leisurering het zogeheten technologisch lint op de middengeleider is aangebracht. Dat is tussen Schinveld en Brunssum, globaal tussen de N274 en de Hoogenboschweg.
meer informatie

Ingebruikname toe- en afrit Hoogstraat, gemeente Landgraaf

Landgraaf
woensdag 5 juni 2019
Op donderdag 27 juni en vrijdag 28 juni tussen 9.00 – 16.00 uur wordt een asfaltdeklaag aangebracht en wordt de markering aangepast op de nog afgesloten toe- en afrit bij de Hoogstraat in Landgraaf (rijrichting Brunssum). De toe- en afrit worden nog vóór of anders direct na het weekend als pilot in gebruik genomen.
meer informatie

Ingebruikname nieuwe toe- en afrit Buitenring rijrichting Heerlen/Aken, gemeente Beekdaelen

Beekdaelen - Nuth
maandag 27 mei 2019
Op maandag 27 mei 2019 vóór de ochtendspits zijn de nieuwe toerit en nieuwe afrit op de A76 in Nuth in de rijrichting Heerlen/Aken in gebruik genomen. Bekijk hier hoe het is geworden!
meer informatie

Reconstructiewerkzaamheden kruising Sint-Janscollege en Patersweg

Heerlen
donderdag 18 april 2019
Medio mei wordt gestart met het reconstrueren van het kruispunt Akerstraat-Noord / Allée / Trichterweg / Patersweg (bij het Sint-Janscollege). Tegelijkertijd gaat de gemeente Heerlen de Patersweg reconstrueren en wordt de riolering vervangen. De werkzaamheden starten medio mei 2019 en duren tot het eind van het jaar.
meer informatie

Foto-update turboverkeersplein Nuth

Beekdaelen - Nuth
vrijdag 15 februari 2019
In de sneeuw, in de zon. Er wordt hard gewerkt aan het turboverkeersplein over de A76 in Nuth. De middenpijlers zijn zo goed als klaar. Volgende week kunnen de brugdekken al worden aangebracht.
meer informatie

Ingebruikname Buitenring toerit Amstenrade richting Nuth

Algemeen
woensdag 30 januari 2019
Op vrijdagmiddag 1 februari 2019 wordt ook de toerit bij de Allee (vanuit Amstenrade richting Nuth) als pilot in gebruik genomen voor verkeer.
meer informatie

Faunapassages Buitenring in trek bij dieren

Algemeen
dinsdag 18 december 2018
De faunapassages onder en over de Buitenring worden al veelvuldig door dieren gebruikt om de nieuwe weg op een veilige manier over te steken. Dat is gebleken uit onderzoek dat in opdracht van de Provincie Limburg is uitgevoerd door Bureau Natuurbalans-Limes Divergens.
meer informatie

Laatste wegdeel Buitenring nog dit jaar in gebruik genomen

Beekdaelen - Nuth
woensdag 12 december 2018
Op donderdag 20 december 2018 wordt ook het wegdeel vanuit de aansluiting Schuureikenweg (Nuth) tot de N276 (Brunssum/Sittard) als pilot in gebruik genomen. Hiermee is de Buitenring nog dit jaar (m.u.v. het turboverkeersplein in Nuth) volledig beschikbaar voor verkeer.
meer informatie

Terugblik 2018

Algemeen
woensdag 12 december 2018
Het jaar 2018 stond vooral in het teken van afbouwen en afwerken én het realiseren van de aansluiting in Nuth. Wat is het afgelopen jaar allemaal gebeurd?
meer informatie

Buitenring volledig geïntegreerd in Zuid-Limburgs fietsknooppuntennetwerk

Algemeen
vrijdag 7 december 2018
De afgelopen jaren is er in Parkstad Limburg hard gewerkt aan de Buitenring. Deze nieuwe regionale autoweg zorgde ervoor dat het Zuid-Limburgse fietsnetwerk op verschillende locaties opnieuw ingericht diende te worden. De afgelopen drie jaar heeft het Routepunt VVV Zuid-Limburg in opdracht van de betrokken gemeenten en de Provincie Limburg hard gewerkt aan in totaal elf projecten langs de Buitenring. Afgelopen maand kwam er een eind aan dit uitgebreide project door de plaatsing van de laatste dertien infopanelen in de regio.
meer informatie

Leisurering verlicht spoorviaduct Miljoenenlijntje

Kerkrade
vrijdag 30 november 2018
Vanaf vrijdagavond 30 november 2018 wordt in het kader van de Leisurering het spoorviaduct Miljoenenlijntje in Kerkrade verlicht. In verschillende kleuren licht en met verschillende symbolen wordt naar de omgeving verwezen. Aan de ene zijde van het viaduct is een stoomtrein te zien die verwijst naar het Miljoenenlijntje. Aan de andere zijde zijn dieren te zien die in dit gebied leven.
meer informatie

Leisurering Parkstad toont technologisch lint

Brunssum
maandag 5 november 2018
In de afgelopen periode heeft Heijmans in opdracht van Stadsregio Parkstad Limburg, IBA Parkstad en de Provincie Limburg, over een lengte van één kilometer het technologisch lint gerealiseerd. Samen met het in gebruik nemen van een groot deel van de Buitenring op vrijdag 2 november 2018 is ook het deel waarop deze pilot van de Leisurering plaatsvindt, in gebruik genomen.
meer informatie

Buitenring wordt nog dit jaar grotendeels in gebruik genomen

Algemeen
woensdag 31 oktober 2018
Binnenkort worden weer nieuwe delen van de Buitenring in gebruik genomen. Vanaf vrijdag 2 november 2018 einde dag kan het verkeer tussen rotonde Avantis (Heerlen/Kerkrade) en de N276 (Brunssum/Sittard) volledig gebruikmaken van de Buitenring. Ook is vanaf dat moment het wegdeel vanuit de N276 (Brunssum/Sittard) tot de aansluiting Schuureikenweg (Nuth) in één richting (richting Nuth) als pilot beschikbaar voor het verkeer.
meer informatie

Aanpassingen Rimburgerweg Brunssum

Brunssum
maandag 29 oktober 2018
Om de Buitenring door de Brunssummerheide op vrijdag 2 november 2018 einde dag in gebruik te kunnen nemen, wordt een aantal aanpassingen doorgevoerd aan de Rimburgerweg.
meer informatie

Ingebruikname Lus Leeuwerweg

Beekdaelen - Nuth
vrijdag 19 oktober 2018
Op vrijdag 19 oktober 2018 einde dag wordt de Lus Leeuwerweg in Nuth in eenrichting in gebruik genomen voor auto- en fietsverkeer vanuit Vaesrade richting Nuth (gele route).
meer informatie

Ingebruikname Nieuwe Nutherweg (gemeente Nuth-Schinnen)

Beekdaelen - Nuth
dinsdag 2 oktober 2018
Vanochtend is de Nieuwe Nutherweg (gemeente Nuth-Schinnen) in gebruik genomen. In onderstaand filmpje rijden we van Nagelbeek (Schinnen) naar De Horsel (Nuth) en vice versa.
meer informatie

Geslaagde publieksmanifestatie "Op de Buitenring"

Algemeen
maandag 1 oktober 2018
Op zondag 30 september 2018 vond de publieksmanifestatie “Op de Buitenring” plaats. Ruim 8.000 belangstellenden hebben deze dag over zo’n 10 kilometer van de Buitenring gerend, gewandeld en gefietst.
meer informatie

Terugblik geslaagde IENE conferentie

Algemeen
dinsdag 25 september 2018
Meer dan 350 experts en specialisten uit de hele wereld op het gebied van ecologie en infrastructuur troffen elkaar van maandag 10 tot en met woensdag 12 september 2018 in het Evoluon in Eindhoven, waar de vierdaagse IENE conferentie plaatsvond.
meer informatie

Aannemer Buitenring voldoet ruim aan eisen SROI

Algemeen
woensdag 22 augustus 2018
Aannemer Boskalis heeft bij de aanleg van de Buitenring Parkstad Limburg (BPL) ruimschoots voldaan aan de eis van opdrachtgever Provincie Limburg om voor een deel van het project mensen aan te nemen met een zogenoemde afstand tot de arbeidsmarkt.
meer informatie

Buitenring Parkstad Limburg verder met aansluiting Nuth

Beekdaelen - Nuth
vrijdag 13 juli 2018
Goed bericht voor het project Buitenring. De voorzieningenrechter deed vandaag uitspraak in de zaak rondom het bouwen van de viaducten over de A76 bij Nuth.
meer informatie

Uitspraak Voorzieningenrechter werkzaamheden aansluiting A76

Beekdaelen - Nuth
vrijdag 1 juni 2018
Provincie Limburg heeft met teleurstelling kennis genomen van de uitspraak van de Voorzieningenrechter in ons geschil met de eigenaar van Kasteel Reijmersbeek met betrekking tot de vergunningverlening voor de kunstwerken boven de A76 ten behoeve van de Aansluiting Nuth.
meer informatie

Nieuwe wandelroutes in samenwerking met VVV Zuid-Limburg

Algemeen
dinsdag 24 april 2018
Het project Buitenring Parkstad Limburg heeft samen met de VVV Zuid-Limburg drie nieuwe wandelroutes samengesteld. In Amstenrade (Schinnen) en Brunssum, in Schinveld (Onderbanken) en Brunssum en in de Anstelvallei (Kerkrade). Samen met de al beschikbare wandelroute in Nuth en Schinnen zijn er nu vier wandelroutes rond de Buitenring.
meer informatie

Vernieling en diefstal rond de Buitenring

Algemeen
donderdag 22 maart 2018
Onbegrijpelijk vinden wij het, en toch gebeurt het met grote regelmaat! Vernieling en diefstal rond de Buitenring. Van het bekladden van spiksplinternieuwe viaducten en geluidsschermen tot de diefstal van materieel en -vooral de laatste tijd- verkeersborden en afzettingshekken. Daarmee brengen de dieven niet alleen financiële schade toe, maar brengen ze weggebruikers ook in gevaar.
meer informatie

Terugblik 5e College Buitenring - Archeologie

Algemeen
dinsdag 13 maart 2018
Op woensdag 7 maart 2018 vond alweer het vijfde College Buitenring in het National Geographic Theater van het Museumplein in Kerkrade plaats. Ruim 200 belangstellenden woonden het college over Archeologie binnen het project bij.
meer informatie

Neanderthalers vaardiger dan gedacht

Algemeen
donderdag 8 maart 2018
Bij archeologisch onderzoek in het kader van de aanleg van de Buitenring Parkstad Limburg troffen onderzoekers –in Brunssum, op de grens van Amstenrade- restanten aan van een Neanderthalerkamp uit het eerste gedeelte van de laatste IJstijd, ongeveer 85.000 jaar geleden. Dat feit is op zichzelf al bijzonder. In Nederland is er niet zo heel vaak gelegenheid om onderzoek te doen naar Neanderthalers, omdat we niet vaak zo diep de grond in gaan. Wat de vondst ronduit uniek maakt, is volgens onderzoeker Yannick Raczynski-Henk het feit dat er niet alleen vuurstenen werktuigen zijn gevonden, maar ook verglaasd houtskool en een stukje hematiet (een mineraal beter bekend als oker). Beide vondsten zijn zeldzaam voor Neanderthalervindplaatsen en ondersteunen recente theorieën over Neanderthalers.
meer informatie

Tunnel Rimburgerweg Brunssum

Brunssum
vrijdag 26 januari 2018
We hebben een aantal vragen gekregen over de tunnel Rimburgerweg in Brunssum. We willen hier graag een korte toelichting op geven.
meer informatie

Kijkje in de toekomst...

Algemeen
woensdag 25 oktober 2017
Zag u een auto voorbijrijden terwijl de bestuurder de krant las? Zo gek zal het niet geweest zijn, maar op de Hamstraat in Kerkrade werden gisteren zelfrijdende auto’s gedemonstreerd aan een groep gasten van SmartwayZ.NL. Nieuwe technologie, waar zeer serieus aan gewerkt wordt.
meer informatie

Terugblik 4e College Buitenring - Verkeerstechniek

Algemeen
vrijdag 13 oktober 2017
Op woensdag 11 oktober 2017 vond in het Continium Discovery Center in Kerkrade het vierde College Buitenring plaats. Het onderwerp was: “Verkeerstechniek bij de Buitenring”.
meer informatie

Natuurbrug Feldbiss op Brunssummerheide geopend

Brunssum
maandag 2 oktober 2017
Op maandag 2 oktober opende Gedeputeerde Eric Geurts samen met gebiedsmanager Eduard Habets van Natuurmonumenten het ecoduct dat de Natura2000-gebieden Brunssummerheide en Brandenberg met elkaar verbindt. Het ecoduct, dat onderdeel is van het project Buitenring Parkstad Limburg, heeft de naam Natuurbrug Feldbiss gekregen. Natuurmonumenten wordt de beheerder van de veilige oversteek waarvan niet alleen groot wild zoals reeën, maar ook kleinere dieren zoals amfibieën inmiddels goed gebruik maken.
meer informatie

Buitenringroute Parkstad Limburg digitaal

Algemeen
maandag 31 juli 2017
De Buitenringroute Parkstad Limburg is nu ook digitaal te verkrijgen.
meer informatie

Terugblik 3e College Buitenring - Recreatieve Routes

Algemeen
donderdag 15 juni 2017
Op woensdag 7 juni 2017 vond het derde College Buitenring plaats in het National Geographic Theater van het Museumplein Limburg in Kerkrade. Dit college ging over de invloed van de Buitenring Parkstad Limburg op recreatieve routes die door het mooie landschap van de provincie lopen. Drie sprekers vertelden voor een volle zaal welke invloed de Buitenring heeft en hoe de recreatieve netwerken in samenwerking met diverse partijen zijn aangepast en soms zelfs uitgebreid. De nieuwe VVV-fietsroute is daar een voorbeeld van.
meer informatie

Buitenring en VVV Zuid-Limburg lanceren nieuwe fietsroute

Algemeen
vrijdag 9 juni 2017
Tijdens het derde college Buitenring op 7 juni overhandigde de directeur van de VVV Zuid-Limburg, Anya Niewierra het eerste exemplaar van de Buitenring Parkstad Limburg fietsroute aan gedeputeerde Eric Geurts. Het college ging over de invloed van de Buitenring Parkstad Limburg op recreatieve routes die door het mooie landschap van de provincie lopen. Drie sprekers vertelden voor een volle zaal welke invloed de Buitenring heeft en hoe de recreatieve netwerken in samenwerking met diverse partijen zijn aangepast en soms zelfs uitgebreid. De nieuwe fietsroute is daar een voorbeeld van.
meer informatie

Terugblik 2e College Buitenring - Techniek

Kerkrade
maandag 27 maart 2017
Op woensdag 15 maart 2017 vond in het Museumplein Limburg in Kerkrade het tweede College Buitenring plaats. Ruim 200 belangstellenden kwamen tijdens deze avond meer te weten over de techniek die gebruikt wordt bij het ontwerpproces, de voorbereidingen en de aanleg van wegen, bruggen, viaducten en geluidsschermen.
meer informatie

Terugblik 1e College Buitenring - De Nieuwe Natuur

Algemeen
woensdag 23 november 2016
Op 16 november jl. vond het eerste College Buitenring plaats in het Museumplein in Kerkrade. Meer dan 200 bezoekers woonden het college over de Nieuwe Natuur binnen het project bij.
meer informatie

Tv-serie

Algemeen
woensdag 15 juni 2016
In de Buitenring tv-serie informeren we de kijker over het reilen en zeilen rond de aanleg van de Buitenring en komen verschillende aspecten rondom de bouw aanbod.
meer informatie

Filter op gemeenten

Selecteer welke nieuws je wilt bekijken. Klik op een van de onderstaande gemeentes.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief