• NIEUWS:

    Fotoboek Buitenring Parkstad Limburg

    Begin september 2019 verschijnt een bijzonder fotoboek over de Buitenring. Het fotoboek laat niet alleen het wordingsproces van deze autoweg zien, maar laat ook een groot aantal projectmedewerkers en betrokkenen aan het woord. Zij leggen uit wat hun aandeel in de totstandkoming van de Buitenring was.

    Algemeen dinsdag 9 juli 2019

Nieuwsoverzicht

Buitenring Spektakel "uitverkocht"

Algemeen
dinsdag 2 juli 2019
De openingsmanifestatie van de Buitenring op zondag 1 september met een voorstelling van Toneelgroep Maastricht is “uitverkocht”. Inmiddels zijn alle 3500 plaatsen bezet. Wie niet aanwezig kan zijn, kan de voorstelling via L1 volgen.
meer informatie

Buitenring kleurt Pinkpop roze

Algemeen
donderdag 6 juni 2019
Bij gelegenheid van de 50e editie van Pinkpop kleurt een deel van de Buitenring tijdens het festival roze. Het gaat om het deel waar in het kader van de Leisurering het zogeheten technologisch lint op de middengeleider is aangebracht. Dat is tussen Schinveld en Brunssum, globaal tussen de N274 en de Hoogenboschweg.
meer informatie

Ingebruikname toe- en afrit Hoogstraat, gemeente Landgraaf

Landgraaf
woensdag 5 juni 2019
Op donderdag 27 juni en vrijdag 28 juni tussen 9.00 – 16.00 uur wordt een asfaltdeklaag aangebracht en wordt de markering aangepast op de nog afgesloten toe- en afrit bij de Hoogstraat in Landgraaf (rijrichting Brunssum). De toe- en afrit worden nog vóór of anders direct na het weekend als pilot in gebruik genomen.
meer informatie

Openingsmanifestatie Buitenring 1 september 2019

Algemeen
woensdag 5 juni 2019
De openingsmanifestatie van de Buitenring, de 26 kilometer lange ringweg tussen Beekdaelen, Brunssum, Landgraaf, Kerkrade en Heerlen, vindt plaats op zondag 1 september met een voorstelling van Toneelgroep Maastricht. De voorstelling is te zien op de Aansluiting van de Buitenring op de A76 bij Nuth. Aansluitend is de officiële openingshandeling van de Buitenring. Er is plaats voor 3.500 toeschouwers. Bezoekers kunnen zich hiervoor aanmelden via onderstaande link.
meer informatie

Ingebruikname nieuwe toe- en afrit Buitenring rijrichting Heerlen/Aken, gemeente Beekdaelen

Beekdaelen - Nuth
maandag 27 mei 2019
Op maandag 27 mei 2019 vóór de ochtendspits zijn de nieuwe toerit en nieuwe afrit op de A76 in Nuth in de rijrichting Heerlen/Aken in gebruik genomen. Bekijk hier hoe het is geworden!
meer informatie

Update luchtfoto's: Buitenring van boven

Algemeen
dinsdag 21 mei 2019
Wilt u graag de vorderingen van de Buitenring van bovenaf bekijken? Kijk dan hier naar de laatste luchtfoto's.
meer informatie

Geslaagde open avond aansluiting Nuth

Beekdaelen - Nuth
donderdag 16 mei 2019
Gisteravond was het in aanleg zijnde turboverkeersplein voor een keer toegankelijk voor publiek. Zo’n 600 mensen hebben op deze zonnige avond al wandelend een kijkje genomen op dit grote bouwwerk boven de A76.
meer informatie

Reconstructiewerkzaamheden kruising Sint-Janscollege en Patersweg

Heerlen
donderdag 18 april 2019
Medio mei wordt gestart met het reconstrueren van het kruispunt Akerstraat-Noord / Allée / Trichterweg / Patersweg (bij het Sint-Janscollege). Tegelijkertijd gaat de gemeente Heerlen de Patersweg reconstrueren en wordt de riolering vervangen. De werkzaamheden starten medio mei 2019 en duren tot het eind van het jaar.
meer informatie

Openingsmanifestatie zondag 1 september 2019

Algemeen
woensdag 20 maart 2019
Op 1 september 2019 vindt de officiële openingsmanifestatie plaats van de Buitenring Parkstad Limburg. Het programma voor de openingsmanifestatie wordt nog nader ingevuld.
meer informatie

Aanbrengen brugdekken over A76

Beekdaelen - Nuth
woensdag 20 februari 2019
Er is de afgelopen nachten al hard gewerkt door onze mannen. De eerste liggers zijn gelegd en de viaducten over de A76 beginnen vorm te krijgen!
meer informatie

Verhuizing projectteam Buitenring

Algemeen
vrijdag 15 februari 2019
U heeft het vast al gezien en ervaren. De Buitenring is bijna klaar. De komende tijd zijn wij vooral nog bezig met de aanleg van de aansluiting in Nuth die eind 2019 gereed is. Aangezien het grootste deel van de Buitenring gereed is, gaan in maart 2019 een aantal dingen veranderen.
meer informatie

Foto-update turboverkeersplein Nuth

Beekdaelen - Nuth
vrijdag 15 februari 2019
In de sneeuw, in de zon. Er wordt hard gewerkt aan het turboverkeersplein over de A76 in Nuth. De middenpijlers zijn zo goed als klaar. Volgende week kunnen de brugdekken al worden aangebracht.
meer informatie

Ingebruikname Buitenring toerit Amstenrade richting Nuth

Algemeen
woensdag 30 januari 2019
Op vrijdagmiddag 1 februari 2019 wordt ook de toerit bij de Allee (vanuit Amstenrade richting Nuth) als pilot in gebruik genomen voor verkeer.
meer informatie

Faunapassages Buitenring in trek bij dieren

Algemeen
dinsdag 18 december 2018
De faunapassages onder en over de Buitenring worden al veelvuldig door dieren gebruikt om de nieuwe weg op een veilige manier over te steken. Dat is gebleken uit onderzoek dat in opdracht van de Provincie Limburg is uitgevoerd door Bureau Natuurbalans-Limes Divergens.
meer informatie

Laatste wegdeel Buitenring nog dit jaar in gebruik genomen

Beekdaelen - Nuth
woensdag 12 december 2018
Op donderdag 20 december 2018 wordt ook het wegdeel vanuit de aansluiting Schuureikenweg (Nuth) tot de N276 (Brunssum/Sittard) als pilot in gebruik genomen. Hiermee is de Buitenring nog dit jaar (m.u.v. het turboverkeersplein in Nuth) volledig beschikbaar voor verkeer.
meer informatie

Terugblik 2018

Algemeen
woensdag 12 december 2018
Het jaar 2018 stond vooral in het teken van afbouwen en afwerken én het realiseren van de aansluiting in Nuth. Wat is het afgelopen jaar allemaal gebeurd?
meer informatie

Buitenring volledig geïntegreerd in Zuid-Limburgs fietsknooppuntennetwerk

Algemeen
vrijdag 7 december 2018
De afgelopen jaren is er in Parkstad Limburg hard gewerkt aan de Buitenring. Deze nieuwe regionale autoweg zorgde ervoor dat het Zuid-Limburgse fietsnetwerk op verschillende locaties opnieuw ingericht diende te worden. De afgelopen drie jaar heeft het Routepunt VVV Zuid-Limburg in opdracht van de betrokken gemeenten en de Provincie Limburg hard gewerkt aan in totaal elf projecten langs de Buitenring. Afgelopen maand kwam er een eind aan dit uitgebreide project door de plaatsing van de laatste dertien infopanelen in de regio.
meer informatie

Leisurering verlicht spoorviaduct Miljoenenlijntje

Kerkrade
vrijdag 30 november 2018
Vanaf vrijdagavond 30 november 2018 wordt in het kader van de Leisurering het spoorviaduct Miljoenenlijntje in Kerkrade verlicht. In verschillende kleuren licht en met verschillende symbolen wordt naar de omgeving verwezen. Aan de ene zijde van het viaduct is een stoomtrein te zien die verwijst naar het Miljoenenlijntje. Aan de andere zijde zijn dieren te zien die in dit gebied leven.
meer informatie

Monitoring verkeerssituatie wegdeel Buitenring N276 (Brunssum) richting Nuth

Algemeen
dinsdag 20 november 2018
Op vrijdag 2 november 2018 is de Buitenring vanuit de N276 (Brunssum/Sittard) tot de aansluiting Schuureikenweg (Nuth) in één richting (richting Nuth) als pilot in gebruik genomen. De verkeerssituatie is nu twee weken gemonitord.
meer informatie

Politiecontroles autoverkeer op Rimburgerweg (Brunssum/Landgraaf)

Brunssum
donderdag 8 november 2018
Sinds vrijdagmiddag 2 november 2018 is de Rimburgerweg afgesloten voor doorgaand (vracht)autoverkeer. De fysieke afsluiting bevindt zich ter hoogte van de golfbaan en mag alleen gepasseerd worden door landbouwverkeer, voetgangers en fietsers.
meer informatie

Leisurering Parkstad toont technologisch lint

Brunssum
maandag 5 november 2018
In de afgelopen periode heeft Heijmans in opdracht van Stadsregio Parkstad Limburg, IBA Parkstad en de Provincie Limburg, over een lengte van één kilometer het technologisch lint gerealiseerd. Samen met het in gebruik nemen van een groot deel van de Buitenring op vrijdag 2 november 2018 is ook het deel waarop deze pilot van de Leisurering plaatsvindt, in gebruik genomen.
meer informatie

Buitenring wordt nog dit jaar grotendeels in gebruik genomen

Algemeen
woensdag 31 oktober 2018
Binnenkort worden weer nieuwe delen van de Buitenring in gebruik genomen. Vanaf vrijdag 2 november 2018 einde dag kan het verkeer tussen rotonde Avantis (Heerlen/Kerkrade) en de N276 (Brunssum/Sittard) volledig gebruikmaken van de Buitenring. Ook is vanaf dat moment het wegdeel vanuit de N276 (Brunssum/Sittard) tot de aansluiting Schuureikenweg (Nuth) in één richting (richting Nuth) als pilot beschikbaar voor het verkeer.
meer informatie

Aanpassingen Rimburgerweg Brunssum

Brunssum
maandag 29 oktober 2018
Om de Buitenring door de Brunssummerheide op vrijdag 2 november 2018 einde dag in gebruik te kunnen nemen, wordt een aantal aanpassingen doorgevoerd aan de Rimburgerweg.
meer informatie

Ingebruikname Lus Leeuwerweg

Beekdaelen - Nuth
vrijdag 19 oktober 2018
Op vrijdag 19 oktober 2018 einde dag wordt de Lus Leeuwerweg in Nuth in eenrichting in gebruik genomen voor auto- en fietsverkeer vanuit Vaesrade richting Nuth (gele route).
meer informatie

Ingebruikname Nieuwe Nutherweg (gemeente Nuth-Schinnen)

Beekdaelen - Nuth
dinsdag 2 oktober 2018
Vanochtend is de Nieuwe Nutherweg (gemeente Nuth-Schinnen) in gebruik genomen. In onderstaand filmpje rijden we van Nagelbeek (Schinnen) naar De Horsel (Nuth) en vice versa.
meer informatie

Geslaagde publieksmanifestatie "Op de Buitenring"

Algemeen
maandag 1 oktober 2018
Op zondag 30 september 2018 vond de publieksmanifestatie “Op de Buitenring” plaats. Ruim 8.000 belangstellenden hebben deze dag over zo’n 10 kilometer van de Buitenring gerend, gewandeld en gefietst.
meer informatie

Terugblik geslaagde IENE conferentie

Algemeen
dinsdag 25 september 2018
Meer dan 350 experts en specialisten uit de hele wereld op het gebied van ecologie en infrastructuur troffen elkaar van maandag 10 tot en met woensdag 12 september 2018 in het Evoluon in Eindhoven, waar de vierdaagse IENE conferentie plaatsvond.
meer informatie

Politie voert controles uit tijdens wegwerkzaamheden A76

Beekdaelen - Nuth
maandag 17 september 2018
Nuth – In verband met de bouw van het turbo-verkeersplein dat de Buitenring Parkstad Limburg (BPL) verbindt met de A76, zullen er vanaf eind september 2018 werkzaamheden worden uitgevoerd langs de A76 bij Schinnen/Nuth.
meer informatie

Aannemer Buitenring voldoet ruim aan eisen SROI

Algemeen
woensdag 22 augustus 2018
Aannemer Boskalis heeft bij de aanleg van de Buitenring Parkstad Limburg (BPL) ruimschoots voldaan aan de eis van opdrachtgever Provincie Limburg om voor een deel van het project mensen aan te nemen met een zogenoemde afstand tot de arbeidsmarkt.
meer informatie

Laatste stuk Buitenring in Kerkrade gereed

Kerkrade
woensdag 1 augustus 2018
Na maanden van hard werken zijn de faseringswerkzaamheden in Eygelshoven afgerond. Hierdoor is de verbinding tussen Kerkrade-Oost en de Buitenring een feit. De laatste puntjes werden op vrijdag 20 juli nog op de i gezet waardoor de weg in gebruik genomen kon worden.
meer informatie

Buitenring Parkstad Limburg verder met aansluiting Nuth

Beekdaelen - Nuth
vrijdag 13 juli 2018
Goed bericht voor het project Buitenring. De voorzieningenrechter deed vandaag uitspraak in de zaak rondom het bouwen van de viaducten over de A76 bij Nuth.
meer informatie

Uitspraak Voorzieningenrechter werkzaamheden aansluiting A76

Beekdaelen - Nuth
vrijdag 1 juni 2018
Provincie Limburg heeft met teleurstelling kennis genomen van de uitspraak van de Voorzieningenrechter in ons geschil met de eigenaar van Kasteel Reijmersbeek met betrekking tot de vergunningverlening voor de kunstwerken boven de A76 ten behoeve van de Aansluiting Nuth.
meer informatie

Excursies over de Buitenring

Algemeen
woensdag 30 mei 2018
De Buitenring is bijna klaar. Een groot deel van de weg is al in gebruik genomen. Eind dit jaar wordt de gehele Buitenring met uitzondering van het turboverkeersplein in Nuth in gebruik genomen. Omdat de openstelling nadert en het werkgebied kleiner wordt, krimpt ook ons projectteam. Om deze reden is het helaas niet meer mogelijk om excursies over de Buitenring aan te vragen.
meer informatie

Nieuwe wandelroutes in samenwerking met VVV Zuid-Limburg

Algemeen
dinsdag 24 april 2018
Het project Buitenring Parkstad Limburg heeft samen met de VVV Zuid-Limburg drie nieuwe wandelroutes samengesteld. In Amstenrade (Schinnen) en Brunssum, in Schinveld (Onderbanken) en Brunssum en in de Anstelvallei (Kerkrade). Samen met de al beschikbare wandelroute in Nuth en Schinnen zijn er nu vier wandelroutes rond de Buitenring.
meer informatie

Aangepaste bereikbaarheid

Algemeen
vrijdag 30 maart 2018
U heeft het vast al gezien, de Buitenring is bijna af. De komende tijd zijn wij vooral nog flink bezig met de aanleg van de aansluiting in Nuth die eind 2019 klaar is. Hierdoor worden een aantal zaken anders aangepakt en passen wij onze organisatie daar natuurlijk op aan.
meer informatie

Vernieling en diefstal rond de Buitenring

Algemeen
donderdag 22 maart 2018
Onbegrijpelijk vinden wij het, en toch gebeurt het met grote regelmaat! Vernieling en diefstal rond de Buitenring. Van het bekladden van spiksplinternieuwe viaducten en geluidsschermen tot de diefstal van materieel en -vooral de laatste tijd- verkeersborden en afzettingshekken. Daarmee brengen de dieven niet alleen financiële schade toe, maar brengen ze weggebruikers ook in gevaar.
meer informatie

Terugblik 5e College Buitenring - Archeologie

Algemeen
dinsdag 13 maart 2018
Op woensdag 7 maart 2018 vond alweer het vijfde College Buitenring in het National Geographic Theater van het Museumplein in Kerkrade plaats. Ruim 200 belangstellenden woonden het college over Archeologie binnen het project bij.
meer informatie

Neanderthalers vaardiger dan gedacht

Algemeen
donderdag 8 maart 2018
Bij archeologisch onderzoek in het kader van de aanleg van de Buitenring Parkstad Limburg troffen onderzoekers –in Brunssum, op de grens van Amstenrade- restanten aan van een Neanderthalerkamp uit het eerste gedeelte van de laatste IJstijd, ongeveer 85.000 jaar geleden. Dat feit is op zichzelf al bijzonder. In Nederland is er niet zo heel vaak gelegenheid om onderzoek te doen naar Neanderthalers, omdat we niet vaak zo diep de grond in gaan. Wat de vondst ronduit uniek maakt, is volgens onderzoeker Yannick Raczynski-Henk het feit dat er niet alleen vuurstenen werktuigen zijn gevonden, maar ook verglaasd houtskool en een stukje hematiet (een mineraal beter bekend als oker). Beide vondsten zijn zeldzaam voor Neanderthalervindplaatsen en ondersteunen recente theorieën over Neanderthalers.
meer informatie

Snellere en betere bereikbaarheid door Buitenring

Algemeen
dinsdag 27 februari 2018
De aanleg van de Buitenring door zeven gemeenten in Parkstad is inmiddels bijna “rond”. De weg zorgt voor betere en snellere nationale maar ook internationale verbindingen. Om daar gebruik van te kunnen maken is het zaak om je even opnieuw te oriënteren. De een doet dat gewoon vanaf de weg, de ander wil dat graag voor zich zien. Dat kan!
meer informatie

Feitjes en cijfers 2017

Algemeen
vrijdag 26 januari 2018
Zoals u zelf kunt ervaren is er het afgelopen jaar veel werk verzet. We hebben een aantal leuke feitjes en cijfers op een rij gezet.
meer informatie

Tunnel Rimburgerweg Brunssum

Brunssum
vrijdag 26 januari 2018
We hebben een aantal vragen gekregen over de tunnel Rimburgerweg in Brunssum. We willen hier graag een korte toelichting op geven.
meer informatie

Ontbijtbijeenkomst met ondernemers in Parkstad Limburg

Algemeen
vrijdag 8 december 2017
Tijdens een ontbijtbijeenkomst met ondernemers in Parkstad Limburg is vanochtend door gedeputeerde Eric Geurts in GaiaZOO een film gepresenteerd over de economische en toeristische kansen, die de Buitenring biedt.
meer informatie

Tunnel Rimburgerweg gemeente Brunssum

Brunssum
donderdag 30 november 2017
De nieuwe verbinding tussen de oude N299 en de Rimburgerweg gaat via een tunnel onder de Buitenring door en de bouw van de tunnel vordert goed.
meer informatie

Nieuwe delen Buitenring voor verkeer beschikbaar

Algemeen
dinsdag 7 november 2017
Voor het einde van dit jaar worden er weer nieuwe delen van de Buitenring in gebruik genomen. Vanaf vrijdag 10 november 2017 is het deel tussen de N274 en de N276 beschikbaar. Vanaf vrijdag 17 november kan het verkeer van de rotonde Avantis tot aan de GaiaZOO over de Buitenring rijden. Eerder dan aanvankelijk gepland is -in overleg met de gemeente Kerkrade- ook het Buitenringdeel door het Vauputsdal beschikbaar voor het verkeer.
meer informatie

Kijkje in de toekomst...

Algemeen
woensdag 25 oktober 2017
Zag u een auto voorbijrijden terwijl de bestuurder de krant las? Zo gek zal het niet geweest zijn, maar op de Hamstraat in Kerkrade werden gisteren zelfrijdende auto’s gedemonstreerd aan een groep gasten van SmartwayZ.NL. Nieuwe technologie, waar zeer serieus aan gewerkt wordt.
meer informatie

Terugblik 4e College Buitenring - Verkeerstechniek

Algemeen
vrijdag 13 oktober 2017
Op woensdag 11 oktober 2017 vond in het Continium Discovery Center in Kerkrade het vierde College Buitenring plaats. Het onderwerp was: “Verkeerstechniek bij de Buitenring”.
meer informatie

Natuurbrug Feldbiss op Brunssummerheide geopend

Brunssum
maandag 2 oktober 2017
Op maandag 2 oktober opende Gedeputeerde Eric Geurts samen met gebiedsmanager Eduard Habets van Natuurmonumenten het ecoduct dat de Natura2000-gebieden Brunssummerheide en Brandenberg met elkaar verbindt. Het ecoduct, dat onderdeel is van het project Buitenring Parkstad Limburg, heeft de naam Natuurbrug Feldbiss gekregen. Natuurmonumenten wordt de beheerder van de veilige oversteek waarvan niet alleen groot wild zoals reeën, maar ook kleinere dieren zoals amfibieën inmiddels goed gebruik maken.
meer informatie

Buitenringroute Parkstad Limburg digitaal

Algemeen
maandag 31 juli 2017
De Buitenringroute Parkstad Limburg is nu ook digitaal te verkrijgen.
meer informatie

Terugblik 3e College Buitenring - Recreatieve Routes

Algemeen
donderdag 15 juni 2017
Op woensdag 7 juni 2017 vond het derde College Buitenring plaats in het National Geographic Theater van het Museumplein Limburg in Kerkrade. Dit college ging over de invloed van de Buitenring Parkstad Limburg op recreatieve routes die door het mooie landschap van de provincie lopen. Drie sprekers vertelden voor een volle zaal welke invloed de Buitenring heeft en hoe de recreatieve netwerken in samenwerking met diverse partijen zijn aangepast en soms zelfs uitgebreid. De nieuwe VVV-fietsroute is daar een voorbeeld van.
meer informatie

Buitenring en VVV Zuid-Limburg lanceren nieuwe fietsroute

Algemeen
vrijdag 9 juni 2017
Tijdens het derde college Buitenring op 7 juni overhandigde de directeur van de VVV Zuid-Limburg, Anya Niewierra het eerste exemplaar van de Buitenring Parkstad Limburg fietsroute aan gedeputeerde Eric Geurts. Het college ging over de invloed van de Buitenring Parkstad Limburg op recreatieve routes die door het mooie landschap van de provincie lopen. Drie sprekers vertelden voor een volle zaal welke invloed de Buitenring heeft en hoe de recreatieve netwerken in samenwerking met diverse partijen zijn aangepast en soms zelfs uitgebreid. De nieuwe fietsroute is daar een voorbeeld van.
meer informatie

Vernielingen langs de Buitenring

Algemeen
vrijdag 2 juni 2017
Op diverse plaatsen langs de Buitenring worden regelmatig bouwhekken omgegooid of verplaatst waardoor zeer gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. Deze hekken zijn bedoeld om de veiligheid van u en anderen te waarborgen.
meer informatie

Terugblik 2e College Buitenring - Techniek

Kerkrade
maandag 27 maart 2017
Op woensdag 15 maart 2017 vond in het Museumplein Limburg in Kerkrade het tweede College Buitenring plaats. Ruim 200 belangstellenden kwamen tijdens deze avond meer te weten over de techniek die gebruikt wordt bij het ontwerpproces, de voorbereidingen en de aanleg van wegen, bruggen, viaducten en geluidsschermen.
meer informatie

Terugblik 1e College Buitenring - De Nieuwe Natuur

Algemeen
woensdag 23 november 2016
Op 16 november jl. vond het eerste College Buitenring plaats in het Museumplein in Kerkrade. Meer dan 200 bezoekers woonden het college over de Nieuwe Natuur binnen het project bij.
meer informatie

Tv-serie

Algemeen
woensdag 15 juni 2016
In de Buitenring tv-serie informeren we de kijker over het reilen en zeilen rond de aanleg van de Buitenring en komen verschillende aspecten rondom de bouw aanbod.
meer informatie

Omleidingsroutes, hoe komen deze tot stand?

Algemeen
vrijdag 25 maart 2016
Als er aan de weg gewerkt wordt, is er meestal overlast voor weggebruikers. Dit is helaas niet te voorkomen. Omleidingen, vertragingen en files kunnen het gevolg zijn van wegwerkzaamheden. Binnen ons project wordt vooraf goed nagedacht over de mogelijke gevolgen van wegwerkzaamheden en wegafsluitingen.
meer informatie

Filter op gemeenten

Selecteer welke nieuws je wilt bekijken. Klik op een van de onderstaande gemeentes.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief