• Nieuws

    Afsluiting Randweg N298

    Nuth 14 december 2016

Vanaf 9 januari 2017 tot april 2018 wordt het gedeelte van de Randweg (N298) tussen Kathagen (gemeente Nuth) en de Zandbergsweg (Hoensbroek, gemeente Heerlen) afgesloten voor al het verkeer. In die periode wordt de Randweg omgebouwd tot Buitenring Parkstad Limburg.

Aan weerszijden van de nieuwe Buitenring (ter hoogte van de Geleenbeek) ligt een Europees beschermd natuurgebied (Natura 2000). Dit gebied willen we uiteraard niet aantasten, daarom is deze afsluiting onvermijdelijk.De Buitenring komt ter hoogte van de Geleenbeek zo’n 4 tot 5 meter hoger te liggen dan de bestaande Randweg. Er wordt een nieuw en verbreed viaduct gebouwd, waardoor dieren en wandelaars hier onder de Buitenring door kunnen. De Geleenbeek krijgt weer haar natuurlijke loop.

Lokale omleidingsroute Vaesrade
Vanwege de afsluiting van de Randweg N298 wordt het lokale verkeer omgeleid via Kathagen, Vaesrade, Hommert, Hommerterweg en vice versa. Woningen, bedrijven en instellingen blijven bereikbaar. Wilt u graag meer informatie over de afsluiting Randweg N298 op lokaal niveau? Bezoek de pagina Randweg: www.buitenring.nl/randweg Hier treft u de meest actuele planning en kunt u de vorderingen volgen.

Afsluiting toerit Schinnen A76 richting Heerlen
Om de dorpskernen tijdens de afsluiting van de Randweg N298 te ontlasten wordt de toerit Schinnen A76 richting Heerlen vanaf 9 januari 2017 na de ochtendspits definitief afgesloten. De omleidingsroutes bevorderen de doorstroming van het verkeer en houden het zoveel mogelijk uit de kernen. Verkeer kan op twee manieren de A76 richting het zuiden bereiken:

• Toerit A76 Schinnen richting het noorden, afslag 2 Geleen-Beek,
vervolgens toerit A76 richting het zuiden
• Via de N276 naar de toerit A76 in Nuth richting het zuiden

Adviesroutes vanuit A2 en A79 richting Brunssum-Hoensbroek
Om de doorstroming van het verkeer in de dorpskernen en de verkeersveiligheid te bevorderen, worden er vanaf 9 januari 2017 adviesroutes ingesteld.

Adviesroute vanaf het noorden
De meest optimale route voor verkeer op de A2 (komend vanaf het noorden richting Brunssum-Hoensbroek) is A2 afslag 48 Urmond-Stein-Geleen, N294 en N276.

Adviesroute vanaf het zuiden
De meest optimale route voor verkeer op de A79 (komend vanaf het zuiden richting Brunssum- Heerlen- Hoensbroek) is A79, A76 afslag 6 Heerlen-Noord.

Onderaan de pagina kunt u dit document downloaden. 

Downloads

Omschrijving Download Format Bestandsgrootte
Afsluiting Randweg N298 JPG 3,7 MB

Ik heb een vraag, idee of klacht

Bel ons Serviceloket via telefoonnummer