• Nieuws

    Hobbyfotografen tonen hun mooiste foto's!

    Algemeen 13 juni 2017

Maandag 22 mei 2017 stond de busexcursie voor hobbyfotografen gepland. Het was fotogeniek weer en met een cabriobus gingen ze op pad. We vroegen Ger Peukens uit Amstenrade hoe hij deze middag heeft ervaren. Ook hebben we alle fotografen gevraagd om hun mooiste foto op te sturen. Zie hieronder het resultaat!

Interview Ger Peukens

Hoe lang fotografeert u al?
Ik fotografeer al zo’n 15 tot 20 jaar.

Wat vindt u zo leuk aan fotograferen?
Wat ik leuk vind aan fotograferen is het vastleggen van dagelijkse dingen die anderen niet zien. Ik probeer wel altijd een compositie te maken. Als ik een mooie brug zie en op de achtergrond een kerktoren, dan probeer ik dat samen te pakken. Ik vind het belangrijk om niet “gewoon een plaatje” te maken, maar een foto met een verhaal.

Wat heeft u bewogen om zich op te geven voor deze excursie?
Dat had eigenlijk meerdere redenen. Ik hou van fotograferen, maar ik ben ook geïnteresseerd in de voortgang van de Buitenring. De Buitenring komt straks vrij dicht langs mijn huis en ik vind het belangrijk om te zien wat er om me heen gebeurt. Daarnaast zal ik straks van de Buitenring gebruikmaken om naar mijn werk te gaan.

Wat vond u van de excursie?
Het was een leuke excursie. Een leuk idee om met een cabriobus op pad te gaan, hierdoor konden we goed fotograferen. Het nadeel was wel dat we elkaar, wanneer de wind verkeerd stond, moeilijk konden verstaan. Dat was jammer. We zijn ook een aantal keer uitgestapt om foto’s te maken, o.a. bij de Rozenstraat in Vaesrade, de flats in Brunssum-Noord, De Hopel en de spoorbrug in Kerkrade. Dat was leuk! Het meest fotogenieke punt vond ik het uitkijkpunt bij De Hopel in Kerkrade, omdat daar het meest gebeurde. Hier had je een goed uitzicht over de werkzaamheden. Omdat ik in de omgeving woon, was het interessant om de Buitenring ook eens vanuit het tracé te bekijken.

Brunssum-Noord

Brunssum-Noord

Uitkijkpunt Mensheggerweg Landgraaf

viaduct Miljoenenlijntje Kaalheidersteenweg Kerkrade

Brunssum-Noord

uitkijkpunt Rozenstraat Vaesrade

De Hopel Mensheggerweg Landgraaf / KerkradeBrunssum-Noord

uitkijkpunt Mensheggerweg Landgraaf

Tracé

Mijnsteenberg Ganzepool Brunssum

Ik heb een vraag, idee of klacht

Bel ons Serviceloket via telefoonnummer