• Nieuws

    Ingebruikname Buitenring in Kerkrade

    Kerkrade 9 november 2017

Medio mei 2017 hebben wij over de aanleg van de Buitenring Parkstad Limburg in de buurt van de Hamstraat gecommuniceerd. Binnenkort is de Buitenring hier gereed. Dit betekent dat met uitzondering van Eygelshoven, de Buitenring in Kerkrade volledig in gebruik genomen kan worden. Na de ingebruikname van de Buitenring wordt de (parallelweg) Hamstraat gedeeltelijk (ter hoogte van de wijk de Gracht) afgesloten.

Ingebruikname nieuw wegdeel Buitenring

Op vrijdagochtend 17 november 2017 wordt de Buitenring tussen de rotonde Avantis en de aansluiting GaiaZOO in Kerkrade in beide richtingen in gebruik genomen voor autoverkeer. Daarmee is de Buitenring tussen Avantis en de aansluiting Mensheggerweg open voor verkeer.


Afsluiting parallelweg Hamstraat in verband met bouw geluidsscherm en verdere afbouw Hamstraat

Maandag 20 november 2017 start de aannemerscombinatie met de bouw van het geluidsscherm ter hoogte van de wijk de Gracht en de afbouw van de parallelweg Hamstraat.

In totaal duurt dit zo’n vier maanden. In de kerstperiode (22 december 2017 tot 8 januari 2018) wordt er niet gewerkt. Om het geluidsscherm zo veilig en snel mogelijk te kunnen bouwen, wordt de parallelweg Hamstraat vanaf 20 november 2017 tot eind maart 2018 afgesloten. Het doorgaande verkeer richting industrieterrein Willem Sophia wordt omgeleid via de Buitenring. De wijk de Gracht is bereikbaar via de Drievogelstraat en het Plein. De omleidingsroute voor fietsverkeer blijft ongewijzigd. De manege aan de Baamstraat is gewoon bereikbaar via de Hamstraat. Op de Parallelweg (langs het Miljoenenlijntje) wordt een vrachtwagensluis gebouwd om het vrachtverkeer te weren om overlast voor de omwonenden te voorkomen (zie kaartje).

Gewijzigde route openbaar vervoer

Buslijnen 25 en 26 rijden vanwege de afsluiting van de parallelweg Hamstraat een gewijzigde route.

Vervoersmaatschappij Arriva heeft een nieuwe route vastgesteld via: Pleinstraat, Plein, Calbertsweg, Lourdesstraat, Sint Bernadettestraat, Grachterstraat, Plein en Drievogelstraat en vice versa.

 

Bouwmethode geluidsschermen

In de week van 20 november 2017 starten we met de werkzaamheden voor het aanbrengen van de fundering van het scherm. De fundering bestaat uit stalen buispalen, die gevuld worden met beton. De buispalen worden niet geheid, maar worden door middel van intrillen de grond in gebracht. Deze methode is gekozen omdat deze naar verwachting nauwelijks of geen overlast bij de woningen veroorzaakt.

Zodra de buispalen zijn aangebracht en zijn gevuld met beton wordt begonnen met het monteren van de schermen.

 

Downloads

Omschrijving Download Format Bestandsgrootte
Situatietekening ingebruikname Buitenring Kerkrade PNG 1,5 MB

Ik heb een vraag, idee of klacht

Bel ons Serviceloket via telefoonnummer