• Nieuws

    Nieuwe wandelroutes in samenwerking met VVV Zuid-Limburg

    Algemeen 24 april 2018

Het project Buitenring Parkstad Limburg heeft samen met de VVV Zuid-Limburg drie nieuwe wandelroutes samengesteld. In Amstenrade (Schinnen) en Brunssum, in Schinveld (Onderbanken) en Brunssum en in de Anstelvallei (Kerkrade). Samen met de al beschikbare wandelroute in Nuth en Schinnen zijn er nu vier wandelroutes rond de Buitenring.

De aanleg van de Buitenring Parkstad Limburg heeft gevolgen voor de natuur. Onvermijdelijk is dat er natuurgebieden verloren gaan. Toch is ook het beschermen en behouden van natuur een belangrijk onderdeel binnen het project. Daarom wordt de natuur langs en op het tracé van de Buitenring ruimschoots gecompenseerd. De nieuwe wandelingen in de gemeenten Schinnen, Brunssum, Onderbanken en Kerkrade zijn routes die langs en door gebieden gaan waar nieuwe natuur vanuit het project Buitenring gerealiseerd is. De variëteit is groot: boomgaarden, weilanden, bossen, heide, poelen, enzovoorts.

De nieuwe natuurcompensatiegebieden worden veelal (direct) langs het tracé van de Buitenring aangelegd. Bij de aanleg van de weg wordt rekening gehouden met het leefgebied van verschillende (beschermde) diersoorten en planten. Zoveel mogelijk wordt aangesloten op bestaande natuurgebieden. Daar waar het kan, wordt ook het oude cultuurhistorische landschap in ere hersteld. In alle bij de Buitenring betrokken gemeenten heeft natuurcompensatie plaatsgevonden.

De wandelroutes zijn onderaan deze pagina te downloaden.

 

Downloads

Ik heb een vraag, idee of klacht

Bel het Serviceloket Provincie via