EVENEMENT

Op de Buitenring

Op woensdag 11 maart 2015 gaf de Raad van State groen licht voor de aanleg van de Buitenring Parkstad Limburg. Na jaren van hard werken is het moment gekomen; de 26 km lange ringweg is bijna klaar! Dit willen we natuurlijk niet onopgemerkt voorbij laten gaan.

Een aantal delen van de Buitenring is al in gebruik genomen. Voordat ook de laatste wegdelen open gaan, willen we op zondag 30 september 2018 iedereen de kans geven om een uniek kijkje te nemen op een nog niet in gebruik genomen deel van deze nieuwe autoweg. Zo'n 10 kilometer van de Buitenring, van de Schuureikenweg (Hoensbroek) tot aan de Mijnsteenberg (Brunssum), wordt die dag opengesteld voor publiek. 

We beginnen de dag ’s ochtends met de IBA Leisure Run; een hardloopwedstrijd met verschillende afstanden. De inschrijving hiervoor is gestart. ‘s Middags bieden we u de mogelijkheid om te wandelen of te fietsen. Hiervoor hoeft u zich niet op te geven.

Dus noteer zondag 30 september 2018 in uw agenda en ren, fiets of wandel met ons mee over de Buitenring!

Ochtendprogramma

Hardlopen op de Buitenring!

Schrijf u in, trek de loopschoenen aan en doe mee aan de IBA Leisure Run op zondag 30 september 2018!

Hardlopen over een nog niet in gebruik genomen deel van de Buitenring. Een unieke kans voor de recreatieve en prestatieve hardloper! De Buitenring tussen de Schuureikenweg (Hoensbroek) en de Mijnsteenberg (Brunssum), wordt voor één keer omgetoverd tot hardloopparcours. 

Het programma bevat afstanden voor jong en oud en voor starters en ervaren lopers.

Ook maakt de IBA Leisure Business Run deel uit van het programma, waar bedrijfsteams aan kunnen deelnemen.

 

IBA Leisure Run 

 

Wanneer
Zondagochtend 30 september 2018

Hoe laat
Start wedstrijden vanaf 9:00 uur

Waar
Start en finish bij aansluiting N276 (Brunssum)

 

 

 

 

 

 

Het programma

De IBA Leisure Run staat ‘s ochtends op het programma, zodat ‘s middags de weg kan worden vrijgegeven voor wandelen en recreatief fietsen.

Starttijden

Afstand

Tarief voorinschrijving

(t/m 14 september)

Tarief na-inschrijving

(op 30 september)

09.00 uur

21,1 km (1/2 marathon)

€ 6,00

€ 7,00

09.10 uur

10 km

€ 5,00

€ 6,00

10.45 uur

5 km

€ 4,00

€ 5,00

11.30 uur

1 km (10-12 jaar)

€ 2,00

€ 3,00

11.40 uur

1 km (8-9 jaar)

€ 2,00

€ 3,00

11.50 uur

500 m (6-7 jaar)

€ 2,00

€ 3,00

12.00 uur

500 m (4-5 jaar)

€ 2,00

€ 3,00

 

 

 

 

Het parcours

De start en finish van elk programmaonderdeel bevinden zich op de Buitenring bij de aansluiting met de N276 (Brunssum Noord/Op de Vos). Halverwege wordt een keerpunt aangebracht waar (met uitzondering van de jeugdlopen) een drankpost is ingericht. Elke wedstrijd (met uitzondering van de halve marathon) start in de richting van Landgraaf.

De halve marathonlopers lopen eerst richting Nuth waar na ca. 4,3 km een keerpunt is aangebracht. Vervolgens lopen zij terug naar de startlocatie en vervolgen vanaf daar de weg richting Landgraaf, waar bij het 6,3 km punt het keerpunt is gesitueerd. Daarna vervolgen zij de route tot de finishlocatie. Langs het parcours staan voor alle deelnemers diverse drankposten met water, sportdrank en bananen.

Inschrijven

Voorinschrijven voor individuele deelnemers is mogelijk tot en met vrijdag 14 september 2018. U ontvangt dan een herinneringsshirt en uw voornaam wordt op het startnummer vermeld. 

Na-inschrijven is mogelijk op de wedstrijddag tot een half uur voor het betreffende programmaonderdeel. U ontvangt dan geen t-shirt en uw naam wordt niet op het startnummer vermeld. Startnummers en t-shirts zijn op de wedstrijddag vanaf 8.00 uur op te halen bij het wedstrijdsecretariaat (start-/finishlocatie N276).

Schrijf u nu in!

Wilt u met een groepje collega's of groepje vrienden meedoen? Doe dan mee aan de IBA Leisure Business Run! Kijk hieronder voor meer informatie. 

IBA Leisure Business Run

Aan zowel de 5 km als de 10 km wedstrijd kunnen businessteams deelnemen. Hiervan wordt een apart teamklassement opgemaakt. Businessteams kunnen worden gevormd door bedrijven (collega’s en familie/relaties), verenigingen of vriendengroepen.
Elk team bestaat uit maximaal 5 deelnemers. De kosten per teaminschrijving bedragen € 75,00 excl. btw; hiervoor ontvangt het team:

  • 5 startnummers (maximaal), op naam gesteld
  • een herinneringsshirt voor elke deelnemer
  • een finishfoto van elke deelnemer
  • een teamfoto voor elke deelnemer
  • twee consumptiebonnen per inschrijving voor koffie/thee en een stuk Limburgse vlaai
  • vermelding van de naam van het bedrijf/het team op de website
  • omroep van de bedrijfs-/teamnaam door de speaker gedurende de wedstrijd
  • toegangskaarten voor de businessmeeting in het meetingpoint bij de start/finish (maximaal twee per bedrijf).

Voor meer informatie en inschrijven klik hier of mail ons. De voorinschrijving sluit op vrijdag 14 september 2018.

 

 

Prijzen

Er zijn natuurlijk ook prijzen aan de wedstrijden verbonden. De top 3 van de dames en de heren van elk wedstrijdonderdeel ontvangt een prijs. Prijsuitreiking vindt plaats direct nadat de wedstrijden zijn afgelopen en de officiële uitslagen bekend zijn.

De deelnemers aan de IBA Leisure Business Run dingen mee bij de individuele prijzen van het desbetreffende wedstrijdonderdeel. De top 3 van het teamklassement IBA Business Run ontvangt eveneens een prijs. De eerste teamprijs is een ballonvlucht boven Parkstad.

Bereikbaarheid

In de omgeving van de start-/finishlocatie is slechts beperkte parkeermogelijkheid beschikbaar. Wij adviseren om zoveel mogelijk op de fiets te komen of u te laten brengen. Op dit moment worden de fiets- en parkeerplaatsen geïnventariseerd. Ook wordt overwogen om vanaf de beperkte parkeerplaatsen pendelbussen naar de start-/finishlocatie in te zetten. Zodra hierover meer bekend is, wordt u geïnformeerd via de website of social media.

Contact en meer informatie

Heeft u vragen of wilt u graag meer informatie over de IBA Leisure Run of IBA Leisure Business Run, mail ons gerust!

 

Algemene voorwaarden

Lees hier de algemene voorwaarden.

Middagprogramma

Wandelen en fietsen op de Buitenring!

Stap op de fiets of trek de wandelschoenen aan en beleef de Buitenring op zondag 30 september 2018!

De 26 kilometer lange Buitenring is bijna klaar. Voordat de laatste wegdelen in gebruik worden genomen, kunt u voor één keer al wandelend of fietsend een kijkje nemen op een nog niet in gebruik genomen deel van deze nieuwe autoweg. Zo’n 10 kilometer van de Buitenring, van de Schuureikenweg (Hoensbroek) tot aan de Mijnsteenberg (Brunssum), wordt die dag opengesteld voor publiek. U bepaalt zelf de afstand die u aflegt.

Toegang is gratis en aanmelden is niet nodig. Deelname is op eigen risico.

Wanneer
Zondagmiddag 30 september 2018

Hoe laat
Tracé is geopend van 13:00 tot 17:00 uur

Waar
Op de Buitenring tussen de aansluiting Schuureikenweg (Hoensbroek) en de aansluiting Ganzepool (Brunssum). Het tracé is alleen bereikbaar via de drie aansluitingen.

Programma

In de ochtend staat de IBA Leisure Run op het programma; hardloopwedstrijden over verschillende afstanden. 's Middags is het tracé geopend om recreatief te wandelen en te fietsen. Er zijn drie punten waar u het tracé op en af kunt, namelijk via de op- en afritten bij de aansluitingen Schuureikenweg (Hoensbroek), N276 (Brunssum) en de Mijnsteenberg (Brunssum). Op deze punten ontvangt u bij aankomst informatie over het evenement en krijgt u gratis water en fruit. Ook zijn op deze punten diverse activiteiten voor kinderen georganiseerd. Toegang is gratis en aanmelden is niet nodig.

Kom gezellig een stukje wandelen of fietsen!

13.00 – 17.00 uur    recreatief wandelen en fietsen

Bekijk de spelregels onderaan de pagina.

Parcours

Het tracé is geopend tussen de Schuureikenweg (Hoensbroek) en de Mijnsteenberg (Brunssum). Via de op- en afritten van deze aansluitingen en via de aansluiting N276 (Brunssum) kunt u het tracé op en af.

De totale lengte van het opengestelde wegdeel is ongeveer 10 km. Om de +/- 2,5 km is er een gelegenheid om even te rusten. Ook kunt u hier omkeren om terug te wandelen/fietsen. Alleen op deze punten kunt u van richting veranderen.

U bepaalt zelf welke route en welke afstand u aflegt!

Bekijk de spelregels onderaan de pagina.

Bereikbaarheid

Kom zoveel mogelijk op de fiets, te voet of met het OV naar het evenement. Er is slechts beperkte parkeermogelijkheid rondom de aansluitpunten. De fiets- en parkeerplekken worden op dit moment geïnventariseerd. Zodra hierover meer duidelijk is, informeren wij u via de website en social media.

Meer informatie
en contact

Wilt u meer informatie? Houd de website en Facebookpagina in de gaten. De website wordt regelmatig aangevuld met nieuwe informatie.

Heeft u voor nu al vragen? Mail ons gerust!

Reglement recreatief wandelen en fietsen

Wilt u komen wandelen of fietsen tijdens ons evenement? Wat leuk! Lees even rustig ons reglement door, zodat u op de hoogte bent van onze spelregels. Twijfelt u of uw vervoersmiddel is toegestaan? Neem dan van tevoren even contact met ons op om teleurstellingen tijdens het evenement te voorkomen.
Meedoen mag te voet, op een recreatieve en elektrische fiets of scootmobiel.
Kinderen t/m 12 jaar mogen deelnemen onder begeleiding van een volwassene.
De wandel- en fietsactiviteit hebben elk een eigen rijbaan. Zorg ervoor dat u zich op de juiste rijbaan begeeft.
Tot de wandelaars behoren ook rollators en kinderwagens.
Een scootmobiel behoort tot de fietsers.
Blijf in de rijstrook met de juiste richting en gebruik de andere rijstrook niet, zeker niet om in te halen.
U kunt zelf bepalen welke route en welke afstand u aflegt.
Het is géén wedstrijd, dus houd een recreatief tempo aan. De maximale snelheid mag niet meer dan 15 kilometer per uur bedragen.
Let op, u kunt alleen bij een aansluiting/rustpunt van rijrichting wisselen.
Plaats de fietsen bij de rustpunten in de daarvoor bestemde fietsenstalling plaatsen. Stalling van de fietsen is voor eigen risico.
Niet stoppen of stilstaan op het tracé. Moet u vanwege een noodsituatie toch stoppen, doe dat dan zoveel mogelijk langs de kant van de weg
Een ongeval onderweg? Haal iemand van de organisatie (telefoonnummer wordt nog bekend gemaakt). Is het spoedeisend, bel dan 112.
Volg te allen tijde de aanwijzingen van de verkeersregelaars op.
In groepen lopen en fietsen is toegestaan, mits de andere deelnemers daarmee niet worden gehinderd.
Huisdieren zijn niet toegestaan.
Gooi afval in de prullenbakken en breng geen schade toe aan de natuur of andermans eigendommen.
Het onder invloed van alcohol of drugs betreden van het tracé is verboden.
Betreed de midden- en zijbermen niet.
Houd rekening met elkaar. Hinder geen anderen en ben niet ongepast luidruchtig of ongemanierd.
Er zijn genoeg toiletten aanwezig. Wildplassen is niet toegestaan.
Deelname aan de Buitenring wandel- en fietsactiviteit is vrijwillig en is geheel voor eigen rekening en risico.
U bent verplicht om de aanwijzingen van de organisatie op te volgen. Wie zich niet aan de regels houdt, loopt kans om te worden uitgesloten van deelname.
We behouden ons het recht voor om niet genoemde voertuigen te weigeren.
Tijdens het evenement kunnen opnames gemaakt worden. Alle bezoekers geven door het betreden van het tracé stilzwijgend toestemming aan de organisatie om video- en fotobeelden te publiceren.