• Nieuws

    Terugblik 2018

    Algemeen 12 december 2018

Het jaar 2018 stond vooral in het teken van afbouwen en afwerken én het realiseren van de aansluiting in Nuth. Wat is het afgelopen jaar allemaal gebeurd?

Nuth
Begin 2018 is in Nuth gestart met grondwerkzaamheden voor de aanleg van het turboverkeersplein. Inmiddels is het grondwerk klaar en zijn de nieuwe toe- en afritten naar de A76 geasfalteerd. Ook zijn er op de A76 verkeersmaatregelen getroffen om aan deze aansluiting over de snelweg te kunnen bouwen. Verder is de Nieuwe Nutherweg in gebruik genomen en is iets verderop bij Kathagen de Lus Leeuwerweg in één richting beschikbaar gesteld voor verkeer. In april 2018 is de Buitenring tussen Kathagen en de Naanhof in gebruik genomen. De Buitenring vanuit Brunssum richting Nuth is in november 2018 in één richting als pilot in gebruik genomen. Eind december 2018 wordt deze pilot uitgebreid met het wegdeel vanuit Nuth richting Brunssum.

Aanleg turboverkeersplein

Lus Leeuwerweg

Buitenring t.h.v. Vaesrade

Brunssum
In Brunssum is de tunnel bij de Rimburgerweg afgewerkt en in definitieve vorm in gebruik genomen. Verder zijn eind oktober 2018 de paarden van de manege Brunssummerheide verplaatst waardoor op vrijdag 2 november 2018 de Buitenring door de Brunssummerheide (tussen de Reeweg in Landgraaf en de N274 in Onderbanken) in definitieve vorm in gebruik kon worden genomen. De Rimburgerweg is sinds dat moment afgesloten voor doorgaand (vracht)autoverkeer.

Tunnel Rimburgerweg

Buitenring t.h.v. Mijnsteenberg

Landgraaf/Kerkrade
Ter hoogte van Eygelshoven hebben het afgelopen jaar nog werkzaamheden plaatsgevonden. Zo is de Buitenring tussen de Gravenweg en de Dr. Calsstraat afgebouwd en in gebruik genomen. Vervolgens is de verbinding tussen Kerkrade-Oost en de Buitenring gerealiseerd, waardoor de Buitenring in Kerkrade volledig in gebruik is genomen.

De werkzaamheden t.h.v. de Gravenweg

Situatie t.h.v. Eygelshoven

Ook in 2018 is weer veel werk verzet en zijn nieuwe delen van de Buitenring in gebruik genomen. Met de al eerder in gebruik genomen wegdelen betekent dit dat verkeer vanaf eind december 2018, tussen rotonde Avantis (Heerlen/Kerkrade) en de Daelderweg (Nuth), volledig gebruik kan maken van de Buitenring.

Bekijk ook deze aflevering van onze Buitenring tv-serie waarin we met de aannemer terugblikken op het project.

Ik heb een vraag, idee of klacht

Bel het Serviceloket Provincie via