• Nieuws

    Terugblik 3e College Buitenring - Recreatieve Routes

    Algemeen 15 juni 2017

Op woensdag 7 juni 2017 vond het derde College Buitenring plaats in het National Geographic Theater van het Museumplein Limburg in Kerkrade. Dit college ging over de invloed van de Buitenring Parkstad Limburg op recreatieve routes die door het mooie landschap van de provincie lopen. Drie sprekers vertelden voor een volle zaal welke invloed de Buitenring heeft en hoe de recreatieve netwerken in samenwerking met diverse partijen zijn aangepast en soms zelfs uitgebreid. De nieuwe VVV-fietsroute is daar een voorbeeld van.

De ruim 180 belangstellenden van het college Buitenring werden door Anya Niewierra (VVV Zuid-Limburg), Pierre Hawinkels (projectteam Buitenring) en Joost van der Mark (Mountainbikeclub Discovery) aan de hand van film- en beeldmateriaal meegenomen in de veranderingen in wandel-, fiets- en ruiterpaden en hoe noodzakelijke aanpassingen tot prachtige nieuwe initiatieven kunnen leiden. Een voorbeeld is het te ontwikkelen Bikepark waar Discovery mee bezig is. Dat past perfect in de toeristische ontplooiing van de Stadsregio Parkstad zoals die werd geschetst door Anya Niewierra.

Van deze avond zijn filmopnames gemaakt. Voor wie het college niet heeft kunnen bijwonen maar toch nieuwsgierig is geworden, bekijk dan hier de film.

 

 

 

Ik heb een vraag, idee of klacht

Bel het Serviceloket Provincie via