• Nieuws

    Terugblik 5e College Buitenring - Archeologie

    Algemeen 13 maart 2018

Op woensdag 7 maart 2018 vond alweer het vijfde College Buitenring in het National Geographic Theater van het Museumplein in Kerkrade plaats. Ruim 200 belangstellenden woonden het college over Archeologie binnen het project bij.

De onderzoeker van ADC ArcheoProjecten en de Universiteit Leiden Yannick Raczynski-Henk presenteerde zijn bevindingen tijdens het College Buitenring over archeologie in het project. Tijdens de avond, die werd ingeleid door gedeputeerde Hans Teunissen (o.a. portefeuillehouder archeologie), werd niet alleen het onderzoek naar Neanderthalers “in de etalage gezet”, maar werd ook uitgebreid ingegaan op de Romeinse vondsten tijdens de aanleg van de Buitenring. Onderzoeker Gerard Tichelman van onderzoeksbureau RAAP, lichtte de grafrituelen van de Romeinen toe, onder andere aan de hand van de grafvondsten bij de Buitenring.

Voor wie het college niet heeft kunnen bijwonen maar toch nieuwsgierig is geworden is van deze avond een film gemaakt die op de website en facebookpagina te bekijken is.

Ik heb een vraag, idee of klacht

Bel het Serviceloket Provincie via