• Nieuws

    Tv-serie

    Algemeen 15 juni 2016

In de Buitenring tv-serie informeren we de kijker over het reilen en zeilen rond de aanleg van de Buitenring en komen verschillende aspecten rondom de bouw aanbod.

De Buitenring tv-serie is regelmatig te zien op lokale zender LOO-tv. De afleveringen worden gedurende drie dagen herhaald en uiteraard zijn de uitzendingen ook te zien via www.buitenring.nl en de Facebookpagina @BuitenringParkstadLimburg, zodat de kijker geen uitzending hoeft te missen.

Gedeputeerde Eric Geurts: “De Buitenring is een belangrijk project voor de regio. Er wordt hard gewerkt aan de betere bereikbaarheid van onder andere de bedrijventerreinen en de toeristische attracties van Parkstad. Maar minstens zo belangrijk vind ik dat de woonwijken worden ontlast. Ik ben er trots op dat zoveel mensen zich op dit moment inzetten om dat voor elkaar te krijgen. Het is natuurlijk mooi om de inwoners van de regio via deze tv-serie een kijkje achter de schermen te kunnen geven, zodat ze de ontwikkelingen van dichtbij kunnen volgen.”

LOO-tv
De Stichting Lokale Omroep gemeente Onderbanken is de streekomroep voor Brunssum, Onderbanken en Schinnen. De uitzendingen zijn echter in een groot deel van Zuid-Limburg te zien op het digitale kanaal 41 van Ziggo. Analoog op 22+ in Brunssum, Onderbanken en Schinnen, en wereldwijd via internetstream
(http://www.loo-tv.nl/livestream).

 

24 april 2019 Aflevering 50

In deze 50e aflevering van onze Buitenring tv-serie vertellen we u over de reconstructie van het kruispunt bij het Sint-Janscollege en de Patersweg in Hoensbroek en informeren we u over de weekendwerkzaamheden aan de A76 ter hoogte van Nuth.

27 februari 2019 Aflevering 49

Het turboverkeersplein over de A76 begint al vorm te krijgen. De afgelopen nachten zijn de brugdekken aangebracht. Een bijzondere klus! In deze aflevering van onze Buitenring tv-serie leggen we uit hoe dit in zijn werk gaat.

16 januari 2019 Aflevering 48

In deze nieuwe aflevering van onze Buitenring tv-serie vertellen wij u wat het komende jaar nog op de planning staat. Ook kijken we terug naar de ingebruikname van het laatste wegdeel in december 2018.

11 december 2018 Aflevering 47

Het jaar 2018 is bijna voorbij en de Buitenring is grotendeels in gebruik genomen. Een goed moment om eens terug te kijken op het project. Wie weet kan dit jaar nóg een deel van de Buitenring in gebruik worden genomen… Benieuwd? Bekijk dan snel deze nieuwe aflevering van onze Buitenring tv-serie!

31 oktober 2018 Aflevering 46

Vanaf vrijdag 2 november 2018 einde dag kan het verkeer tussen rotonde Avantis (Heerlen/Kerkrade) en de N276 (Brunssum/Sittard) volledig gebruikmaken van  de Buitenring. Ook is vanaf dat moment het wegdeel vanuit de N276 (Brunssum/Sittard) tot de aansluiting Schuureikenweg (Nuth) in één richting (richting Nuth) als pilot beschikbaar voor het verkeer. In deze aflevering meer hierover!

4 oktober 2018 Aflevering 45

Afgelopen zondag vond de publieksmanifestatie “Op de Buitenring” plaats. Ruim 8.000 mensen renden, wandelden en fietsten die dag over de Buitenring. In deze aflevering van onze Buitenring tv-serie een kort verslag van deze geslaagde dag.

19 september 2018 Aflevering 44

In deze aflevering meer over de planning en over de werkzaamheden naast de A76 in Nuth. Ook spreken we met gedeputeerde Geurts over de publieksmanifestatie die plaatsvindt op zondag 30 september 2018.

5 september 2018 Aflevering 43

In deze aflevering vertellen we u meer over de publieksmanifestatie "Op de Buitenring" op zondag 30 september 2018. Daarnaast nemen we een kijkje bij de aansluiting van de Buitenring op de A76.

13 juni 2018 Aflevering 42

In deze aflevering van onze Buitenring tv-serie laten we een aantal ondernemers aan het woord over de kansen die de Buitenring hen biedt op het gebied van toerisme en economie. Ook laten we u ons vernieuwde informatiecentrum zien.

30 mei 2018 Aflevering 41

In deze aflevering meer over buffers en poelen binnen het project Buitenring en noteer zondag 30 september alvast in uw agenda, dan vindt onze publieksmanifestatie plaats!

9 mei 2018 Aflevering 40

Marco Luijten, projectmanager Buitenring Parkstad Limburg, beantwoordt de vraag waarom bepaalde delen van de Buitenring nog niet in gebruik genomen zijn, terwijl ze wel reeds klaar zijn. Verder vertellen we jullie meer over de tijdelijke fietsomleidingsroute in Kathagen, gemeente Nuth.

25 april 2018 Aflevering 39

We nemen een kijkje in Eygelshoven (Kerkrade) waar de situatie van een aantal (bestaande) wegen, zoals de Roderlandbaan en een deel van de Dentgenbachweg ten noorden van de overweg, verandert. Ook vertellen wij u meer over onze nieuwe natuurwandelingen in Amstenrade (Schinnen), Schinveld (Brunssum) en Erenstein (Kerkrade).  

11 april 2018 Aflevering 38

Een aantal wegdelen van de Buitenring wordt deze maand in gebruik genomen. In aflevering 38 van onze Buitenring tv-serie nemen we u onder andere mee naar het nieuwe wegdeel tussen Kathagen en de Naanhof.

28 maart 2018 Aflevering 37

De grootste klus op dit moment is de aanleg van de Buitenring in Nuth. In deze aflevering nemen we een kijkje bij deze werkzaamheden, waar wordt gebouwd aan de aansluiting van de Buitenring op de A76.

14 maart 2018 Aflevering 36

In deze 36e aflevering bezoeken we de voormalige Groeve L'Ortye in Vaesrade en vertelt omgevingsmanager Mat Snijders over de bijzondere resultaten van het onderzoek naar Neanderthalers in Amstenrade.

28 februari 2018 Aflevering 35

In deze 35e aflevering vertellen we meer over de geluidsschermen langs de wijk Gracht aan de Hamstraat. Daarnaast nemen we een kijkje bij het vullen van de schanskorven.

 

21 februari 2018 Aflevering 34

In deze aflevering van de Buitenring tv-serie bezoeken we het depot voor archeologische bodemvondsten waar ook onze archeologische vondsten liggen opgeslagen. Verder kijken we een keer 360˚ rond vanuit één plek op de Buitenring. Wat speelt zich af rondom de Buitenring?

31 januari 2018 Aflevering 33

In deze aflevering van de Buitenring tv-serie vertellen we meer over bewegwijzering. Wie bepaalt wat er op de borden komt en waar hou je dan rekening mee? Verder kijken we naar de aanleg van de aansluiting Nuth en in het bijzonder naar de nieuwe verbinding tussen Schinnen en Nuth.

17 januari 2018 Aflevering 32

In deze aflevering van onze Buitenring tv-serie blikken we terug op 2017 en vooruit naar wat er in 2018 in grote lijnen gaat gebeuren. Wat hebben we in 2017 gebouwd en in gebruik genomen? Welke belangrijke mijlpalen staan op de rol en wat kunt u verwachten in 2018?

20 december 2017 Aflevering 31

De 26 km lange Buitenring gaat niet alleen dienen als autoweg, maar ook als leisurering. Wat dat precies inhoudt kunt u zien in deze laatste aflevering voor 2017 van onze Buitenring tv-serie!

6 december 2017 Aflevering 30

In aflevering 30 van onze Buitenring tv-serie nemen we een kijkje bij de nieuwe Kattekoelenvijvers in Brunssum en bij de aansluiting van de Buitenring op de A76 bij Nuth: het turboverkeersplein.

22 november 2017 Aflevering 29

Verkeerskundige Nordine Bouchiba beantwoordt de vraag waarom rotondes en verkeerslichten nodig zijn. Verder kijken we naar de vorderingen bij de bouw van de tunnel op de Rimburgerweg onderdoor de Buitenring.

8 november 2017 Aflevering 28

In aflevering 28 praten we met Natuurmonumenten over het onlangs officieel in gebruik genomen ecoduct met de naam: Natuurbrug Feldbiss en spreken we met de leverancier van het glas voor de glazen geluidsschermen (onder andere in Brunssum Noord). 

 

18 oktober 2017 Aflevering 27

In deze 27e aflevering van onze Buitenring tv-serie vertelt gedeputeerde Eric Geurts waarom de openstelling van de Buitenring anderhalf jaar eerder is dan gepland. Projectmanager Marco Luijten licht de vier fases naar de totale openstelling verder toe.

26 juli 2017 Aflevering 26

Een aantal wegdelen van de Buitenring wordt dit jaar al in gebruik genomen. In aflevering 26 van onze Buitenring tv-serie vertelt Technisch manager Bart Raaijmakers u hier meer over.

5 juli 2017 Aflevering 25

In deze aflevering van onze Buitenring tv-serie vertelt onze ecoloog meer over de stikstofschermen op de Brunssummerheide en nemen we een kijkje bij de Volkstuinen Dentgenbach in Kerkrade.


21 juni 2017 Aflevering 24

In deze aflevering nemen we u mee naar Brunssum. We nemen een kijkje bij een nieuw stukje infrastructuur bij de Ganzepool en we staan op de Mijnsteenberg, waar de grond eerst gesaneerd moet worden.

7 juni 2017 Aflevering 23

In aflevering 23 van onze Buitenring tv-serie nemen we een kijkje bij de Dentgenbachweg in Kerkrade die de afgelopen drie weken was afgesloten. Ook spreken we met een betonvlechter. Benieuwd wat betonvlechten inhoudt? Bekijk dan deze aflevering!

24 mei 2017 Aflevering 22

Benieuwd naar wat er zoal komt kijken bij de bouw van geluidsschermen en geluidswallen? In deze aflevering vertellen we u meer hierover. Ook staan we bij de Hoogstraat in Landgraaf, die weer is opengesteld voor verkeer.

10 mei 2017 Aflevering 21

In aflevering 21 van de Buitenring tv-serie nemen we u mee naar Kerkrade, waar een deel van de Hamstraat wordt omgebouwd tot Buitenring en waar de bouw van het viaduct bij de Kerkradersteenweg in volle gang is.

26 april 2017 Aflevering 20

In Vaesrade, gemeente Nuth, wordt de Buitenring verdiept aangelegd. In deze aflevering vertellen we hier meer over. Ook staan we bij een van onze uitkijkpunten, waarvandaan de werkzaamheden goed zijn te volgen.

12 april 2017 Aflevering 19

Het is voorjaar en alles wordt weer groen. Een goed moment voor nieuwe aanplant. In deze aflevering gaan we het hebben over het plantseizoen én wat er zoal komt kijken bij de communicatie richting omgeving bij zo'n groot project als de Buitenring.

22 maart 2017 Aflevering 18

De materialen die vrijkomen bij de aanleg van de Buitenring worden zo veel mogelijk hergebruikt, in aflevering 18 staat recycling centraal binnen het project. 

8 maart 2017 Aflevering 17

Aflevering 17 van onze tv-serie gaat over de aansluitingen van de Ganzepool en Kranenpool op de Buitenring. Daarnaast meer over de publieksexcursies die we regelmatig organiseren.

1 maart 2017 Aflevering 16

In deze aflevering vertellen we u meer over de werkzaamheden bij de Hoogstraat in Landgraaf en hoe we omgaan met de beeldbepalende elementen.

15 februari 2017 Aflevering 15

In deze aflevering vertellen we jullie meer over de ombouw van de Hamstraat tot Buitenring en nemen we jullie mee in het traject van ontwerp tot uitvoering.

1 februari 2017 Aflevering 14

Archeologie en kunst, 2 zaken waar je misschien niet meteen aan denkt bij de aanleg van een weg. Maar beide zijn erg belangrijk om het verleden en het heden te waarborgen. In deze aflevering meer over het archeologisch onderzoek dat wij uitvoeren voordat er gestart kan worden met de aanleg van de weg en over de vormgeving van de kunstwerken (bruggen, viaducten en geluidsschermen).

18 januari 2017 Aflevering 13

In de eerste aflevering van dit jaar kijken we vooruit naar de grotere werkzaamheden voor 2017 o.a. de ombouw van de Randweg N298 in Nuth, het nieuwe tracé over de mijnsteenberg en door de Brunssummerheide (N299) en de ombouw van de Hamstraat in Kerkrade.

21 december 2016 Aflevering 12

In de laatste aflevering van 2016 blikken we terug op de werkzaamheden en highlights van afgelopen jaar. Projectmanager Marco Luijten vertelt er meer over.

7 december 2016 Aflevering 11

De provinciale weg N298 is een belangrijke verkeersader tussen Hoensbroek en de aansluiting met de autosnelweg A76 in Nuth. De N298 gaat binnenkort dicht voor de aanleg van de buitenring en dat brengt de nodige omleidingen met zich mee. Hoe de omleidingen dadelijk gaan lopen en hoe de nieuwe buitenring hier precies uit komt te zien, dat ziet u in de deze aflevering. 

23 november 2016 Aflevering 10

Vele tientallen mensen zijn dagelijks betrokken bij de aanleg van de buitenring op basis van Social Return Of Investment (SROI), mensen van zowel de Provincie Limburg als de betrokken aannemers (Boskalis, Rasenberg en Besix). In deze aflevering meer over SROI en wat dit allemaal inhoudt. 

26 oktober 2016 Aflevering 8

In alweer de 8e aflevering van de Buitenring tv-serie vertellen Willem van Biljouw (projectleider wegen) en Righard Belgers (uitvoerder) meer over de grond- en graafwerkzaamheden binnen het project. Daarnaast komt de tijdelijke afsluiting van de Reeweg en bereikbaarheid van de gemeente Landgraaf aanbod door Tom Ritt (hoofduitvoerder). 

12 oktober 2016 Aflevering 7

In aflevering 7 vertelt Dominique de Pré (werkvoorbereider) ons meer over de bouw van het viaduct over het spoor bij Nuth en neemt Mat Snijders (omgevingsmanager) ons mee naar het Thermenmuseum in Heerlen waar hij vertelt over onder andere de archeologische vondsten bij de Buitenring.

28 september 2016 Aflevering 6

In aflevering 6 gaan we op bezoek bij GaiaZoo en praten we met manager Jaap Bakker over de werkzaamheden van zowel de Buitenring als GaiaZoo. Daarnaast neemt Rembout van Gemert (coördinator verkeersmaatregelen ) u mee in het complexe verhaal van omleidingen en wegafsluitingen. 

14 september 2016 Aflevering 5

In deze aflevering kijken we naar de kunst van het plannen en praten we met Marco de Redelijkheid van Waterschap Roer en Overmaas over de samenwerking op het gebied van beekkruisingen.

27 juli 2016 Aflevering 4

Wat komt er allemaal kijken bij het kruisen van het spoor? En hoe zit het met het verplaatsen van de dieren van het ene gebied naar het andere? Dat ziet u allemaal in aflevering 4.

29 juni 2016 Aflevering 2

In aflevering 2 neemt omgevingsmanager Mat Snijders u mee naar wat er allemaal vooraf ging aan de eerste werkzaamheden van de Buitenring en geven we u een beeld van wat er allemaal komt kijken bij de aanleg van een weg voordat we überhaupt kunnen gaan denken aan asfalt.

15 juni 2016 Aflevering 1

Ik heb een vraag, idee of klacht

Bel het Serviceloket Provincie via