• Nuth

    Buitenring verdiept bij Vaesrade

De Buitenring start of eindigt als het ware in de gemeente Nuth vanwege de aansluiting op de A76. De Buitenring gaat hier langs de woonkern in Vaesrade. Bij de Rozenstraat in Vaesrade ligt de Buitenring verdiept, dit zorgt voor een betere leefbaarheid voor de bewoners. Bij Kathagen wordt een nieuw stuk weg en een nieuw viaduct aangelegd voor het lokale verkeer tussen Nuth en Vaesrade.

Nieuwe weg naar Kathagen

Bij de Leeuwerweg, in de buurt van de A76, wordt een geheel nieuw viaduct over het spoor gebouwd, ten noorden van de huidige N298. De Buitenring gaat hier met dit viaduct over het spoor heen. Ook komt er een aansluiting van de Buitenring op een nieuwe weg richting Kathagen in de vorm van een lus. Deze weg zal Kathagen verbinden met een nieuwe rotonde tussen het spoor en de A76 in. Zo kan het verkeer vanuit Vaesrade richting Nuth blijven rijden en andersom.

Verdieping ter hoogte van de Rozenstraat

Vanaf de aansluiting op de A76 loopt de Buitenring richting Amstenrade (gemeente Schinnen). In Nuth vanaf de Naanhof tot bij Vaesrade ligt de Buitenring parallel aan de N298, de Randweg. Ter hoogte van de Rozenstraat in Vaesrade ligt de Buitenring verdiept, zodat de invloed op het landschap en op de inwoners van Vaesrade - en met name de bewoners van de Rozenstraat - tot het minimale beperkt blijft. Ook vermindert de verdieping het verkeersgeluid van de Buitenring. Bovendien is de helling van de weg minder steil dan wanneer deze op het huidige straatniveau zou lopen. Zo hebben de mensen in Vaesrade ook minder last van luchtverontreinigende stoffen.

De Rozenstraat wordt met een viaduct over de Buitenring heen geleid dat alleen bestemd is voor fietsers en voetgangers. Dit viaduct wordt 20 december 2017 in gebruik genomen. De Buitenring gaat vanaf de Rozenstraat verder richting Amstenrade. 

Neem een kijkje op het tracé van de Buitenring

Klik hier voor de visualisatie van de Buitenring. 

Downloads

Ik heb een vraag, idee of klacht

Bel ons Serviceloket via telefoonnummer