• Schinnen

    De Buitenring rondom Schinnen

Binnen de gemeente Schinnen heeft de Buitenring voornamelijk invloed op Amstenrade. De nieuwe ringweg gaat verdiept onderdoor de Hommerterweg en de Allée. Bij de Allée – de ‘entree’ van Amstenrade – is gekozen voor een ovatonde als aansluiting. De Buitenring zorgt hier voor een snelle verbinding tussen Schinnen en de andere Parkstadgemeentes.

Ovatonde en vrij liggend fiets- en voetpad

Bij de Allée is als aansluiting op de Buitenring gekozen voor een ovale rotonde, oftewel een ovatonde. Er is gekozen voor deze ovale rotonde, zodat de invloed van de Buitenring op de ‘entree’ van Amstenrade zo beperkt mogelijk is gebleven. Daarnaast is een vrij liggend fiets- en voetgangerspad gemaakt, waardoor fietsers en voetgangers op een veilige manier van Hoensbroek naar Amstenrade kunnen gaan.Beschermd dorpsgezicht Amstenrade

Het beschermd dorpsgezicht Amstenrade bestaat uit het Kasteel Amstenrade en de gebieden er omheen die historisch en ruimtelijk met het kasteel samenhangen. Het silhouet van het dorp is erg bijzonder, vooral dankzij het kasteel en de twee kerkspitsen die zichtbaar zijn tussen de hoge monumentale bomen van de Allée en de Brunssummerweg. De keuze voor een verdieping van de Buitenring en voor de ovatonde zorgen ervoor dat de Buitenring hier dusdanig kon worden ingepast zonder dat het landschap werd aangetast. Zeker met de extra bomen die langs de Allée en het Kasteellaantje zijn geplant, blijft het kenmerkende dorpsgezicht behouden.

Neem een kijkje op het tracé van de Buitenring

Klik hier voor de visualisatie van de Buitenring. 

Ik heb een vraag, idee of klacht

Bel ons Serviceloket via telefoonnummer

Veelgestelde vragen

De afrit bij de Allee, komende vanuit Brunssum is sinds vrijdag 9 november 2018 open. De overige op- en afritten worden in gebruik genomen zodra de aansluiting op de A76 dusdanig gereed is en ook het wegdeel vanuit Nuth richting Brunssum beschikbaar wordt gesteld. Wordt dit wegdeel (inclusief op- en afritten) nu ook al in gebruik genomen, dan zorgt dat voor een verkeerstoename vanaf de A76 die de huidige afrit en kruispunt de Dael in Nuth niet kunnen afwikkelen. Dit leidt tot een verkeersinfarct in het werkvak op de A76 waar wordt gebouwd aan het turboverkeersplein en op de toe leidende wegen naar kruispunt de Dael. Deze richting inclusief de op- en afrit kan dus pas in gebruik worden genomen zodra de aansluiting van de A76 op de Buitenring gereed is. Naar verwachting is deze aansluiting op de Buitenring medio 2019 gereed en kan dan ook dit deel van de Buitenring open.