• Brunssum

Vanaf vrijdag 2 november 2018 einde dag kan het verkeer tussen rotonde Avantis (Heerlen/Kerkrade) en de N276 (Brunssum/Sittard) volledig gebruikmaken van de Buitenring. Ook is vanaf dat moment het wegdeel vanuit de N276 (Brunssum/Sittard) tot de aansluiting Schuureikenweg (Nuth) in één richting (richting Nuth) als pilot beschikbaar voor het verkeer. Voordat het zover is, moet nog een aantal werkzaamheden worden uitgevoerd.

Looptijd

woensdag 31 oktober 2018 tot woensdag 1 januari 2020

Categorie

Afsluiting Buitenring (N300) Reeweg - Rimburgerweg
Vanaf maandag 29 oktober vóór de ochtendspits t/m vrijdag 2 november 2018 is de Buitenring tussen de aansluiting Reeweg (Landgraaf) en de Rimburgerweg (Brunssum) afgesloten voor verkeer. De tijdelijke rijstrookindeling (2x1-rijstrook) op de Buitenring wordt dan aangepast naar de definitieve rijstrookindeling (2x2-rijstroken). Tevens wordt de tijdelijke verbinding van de Buitenring naar de Rimburgerweg verwijderd. Er zijn omleidingsroutes ingesteld (zie situatietekening 2). De golfbaan is dan alleen bereikbaar vanuit Brunssum.

Situatietekening 1. Te downloaden onderaan de pagina.

Ingebruikname Buitenring tussen Reeweg - N274
Vrijdag 2 november 2018 wordt de Buitenring tussen de Reeweg (Landgraaf) en de N274 (Schinveld/Koningsbosch) in definitieve vorm in gebruik genomen. Met de reeds eerder in gebruik genomen wegdelen, kan het verkeer dan tussen rotonde Avantis (Heerlen/Kerkrade) en de N276 (Brunssum/Sittard) volledig gebruikmaken van de Buitenring. Ook is vanaf dat moment het wegdeel vanuit de N276 (Brunssum/Sittard) tot de aansluiting Schuureikenweg (Nuth) in één richting (richting Nuth) als pilot beschikbaar voor het verkeer. Lees hier het volledige bericht.

Definitieve afsluiting Rimburgerweg
Op het moment dat de Buitenring in gebruik is genomen, is de Rimburgerweg afgesloten voor doorgaand (vracht)autoverkeer door middel van een fysieke afsluiting ter hoogte van de golfbaan. Deze “verkeersknip” kan alleen worden gepasseerd door landbouwverkeer, voetgangers en fietsers. De golfbaan blijft zowel vanuit Landgraaf als vanuit Brunssum bereikbaar. Om de verkeersknip aan te brengen, geldt tot en met vrijdag 9 november een rijstrookafzetting met voorrangsregeling op de Rimburgerweg.

De planning van de werkzaamheden is afhankelijk van de weersomstandigheden.

Downloads

Omschrijving Download Format Bestandsgrootte
Situatietekening 1: Afsluiting Buitenring Reeweg-Rimburgerweg PNG 2,8 MB
Factsheet in gebruik genomen wegdelen 2018 PDF 3,1 MB

Ik heb een vraag, idee of klacht

Bel ons Serviceloket via telefoonnummer