• Heerlen

Medio mei wordt gestart met het reconstrueren van het kruispunt Akerstraat-Noord / Allée / Trichterweg / Patersweg (bij het Sint-Janscollege). Tevens gaat de gemeente Heerlen de Patersweg reconstrueren en wordt o.a. de riolering vervangen. De werkzaamheden starten medio mei 2019 en duren tot het eind van het jaar.

Looptijd

maandag 13 mei tot vrijdag 13 december 2019

Categorie

Door de komst van de Buitenring zijn de verkeersstromen op het kruispunt gewijzigd. De indeling van het kruispunt dient hierop te worden aangepast. Om met de beschikbare ruimte de veiligheid van de fietser te kunnen waarborgen is gekozen voor een kruising met verkeerslichten. De reconstructie van de Patersweg omvat het vervangen van de riolering, het vernieuwen van de rijweg, de fietsstroken en trottoirs. Om de hinder te beperken, worden de werkzaamheden van de Buitenring en de gemeente Heerlen gecombineerd.

De werkzaamheden worden in verschillende fases uitgevoerd. Op onderstaande tekeningen is te zien welke werkzaamheden worden uitgevoerd en welke omleidingsroutes er gelden. De tekeningen zijn onderaan de pagina te downloaden. 

Tijdens de afsluiting van de kruising Akerstraat-Noord zal Arriva een tijdelijke halte voor lijn 53 inrichten op de Hommerterweg t.h.v. het pad dat van de Hommerterweg naar het Bertus Aafjeshof loopt. Vanaf deze tijdelijke halte rijdt lijn 53 richting Schinnen en richting busstation Hoensbroek (waar overgestapt kan worden op andere lijnnummers). Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Arriva.

Fase 1 (medio mei t/m augustus 2019)

Fase 2 (september t/m medio november 2019)

Fase 3 (november 2019)

School-thuisroutes Sint-Janscollege en Broeklandcollege

Ook zijn samen met het Sint-Janscollege en het Broeklandcollege speciale school-thuisroutes opgesteld voor de scholieren.

 

 

Downloads

Omschrijving Download Format Bestandsgrootte
Fase 1 medio mei t/m augustus 2019 PDF 14,3 MB
Fase 2 september t/m medio november 2019 PDF 12,6 MB
Fase 3 november 2019 PDF 7,4 MB
School-thuisroute Sint-Janscollege PDF 5,2 MB
School-thuisroute Broeklandcollege PDF 5,1 MB

Ik heb een vraag, idee of klacht

Bel het Serviceloket Provincie via